Planul de 2 miliarde euro al lui Voiculescu Vlad și furia liberalilor

0

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut o discuție aprinsă cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema apariției unui Fond de Garantare pentru construcția de spitale. Surse din PNL au precizat pentru Radio Europa Liberă că premierul nu ar avea încredere că ministrul poate gestiona un asemenea fond.

Vlad Voiculescu a venit în ședința Coaliției cu ideea apariției, la nivelul Ministerului Sănătății, a unui Fond de Garantare, care să ajute la construirea de noi spitale. Valoarea acestui Fond trebuia să fie între 1 și 2 miliarde de euro, au precizat pentru Europa Liberă surse prezente la discuție.

După constituirea acestui Fond de Garantare la Ministerul Sănătății, se puteau alege operatori care să execute proiectul tehnic și construcția spitalului. Firma care urma să realizeze spitalul trebuia să se ocupe și de mentenanța clădirii.

Statului urma să îi revină dotarea clădirii cu aparatură medicală și plata unei chirii lunare timp de 25 de ani. Proprietarul clădirii ar fi fost constructorul.

Ludovic Orban s-a opus vehement ideii cu care a venit Vlad Voiculescu în Coaliție și a spus că Ministerul Sănătății nu se va descurca cu un astfel de Fond de Garantare, iar ministrul nu are experiența necesară derulării unui mecanism de garantare.