Plângerea penală a Alinei Bica despre Kovesi și procurorul Popovici: Cum a fost arestat Horia Simu după ce a fost șantajat

0
298

Lumeajustitiei.ro publica in exclusivitate plangerea penala pe care fosta sefa DIICOT Alina Bica a formulat-o la PICCJ impotriva sefei DNA Laura Kovesi, cea care, asa cum insasi Bica a dezvaluit, a asteptat-o in capul scarilor din DNA in momentul in care a fost adusa la parchet dupa ce fusese saltata din plina strada pentru a fi arestata. Plangerea penala a fost expediata de Alina Bica din Costa Rica, demersul fiind dezvaluit la Inalta Curte de aparatorul fostei sefe DIICOT, avocatul Doru Traila. Iar sefa DNA Laura Kovesi este acuzata de Alina Bica de cercetare abuziva si represiune nedreapta. Nu singura, ci la pachet cu seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici.

FRAGMENTE DIN PLÂNGERE:

Cu ocazia instrumentarii acestui dosar au fost comise o serie de abuzuri si nereguli, ce se circumscriu unor fapte de natura penala, asa cum le-am evidentiat mai sus, din care amintesc doar cele mai importante aspecte de nelegalitate si anume:

Procurorul sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Gheorghe Popovici, cu acordul si cu sprijinul Laurei Codruta Kovesi, la data savarsirii faptelor Procuror Sef Directie al Directiei Nationale Anticoruptie, a incercat prin promisiuni si amenintari sa-l determine pe martorul denuntator Mihailescu Florentin Ionut si pe inc. Simu Horia sa ofere declaratii mincinoase in ceea ce ma priveste, referitor la pretinsele infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu;

Aceiasi procurori au trunchiat in mod fals anumite convorbiri telefonice purtate de mine cu martorul denuntator Mihailescu Florentin Ionut, inducand in eroare instanta de judecata pentru emiterea mandatului de arestare in ceea ce ma priveste;

Declaratiile inc. Simu Horia care a mentionat in repetate randuri, in fata instantei de judecata, ca anterior inculparii si arestarii sale procurorul sef Gheorghe Popovici l-a chemat in biroul sau si i-a solicitat sa declare mincinos ca as fi fost implicata in acest dosar, propunandu-i calitatea de martor daca face acest lucru, iar in momentul in care a refuzat s-a trezit inculpat, retinut si arestat. (…)

Referitor la existenta infractiunilor de cercetare abzuiva, prevazuta de art. 280 Cod penal si represiune nedreapta, prevazuta de art. 283 alin. (1) Cod penal, doresc sa precizez urmatoarele:

Caracterul ilegitim al modului in care cei doi procurori, Gheorghe Popovici si Laura Codruta Kovesi, la data savarsirii faptelor procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si Procuror Sef Directie al Directiei Nationale Anticoruptie, au procedat la adunarea materialului probator in ceea ce ma priveste, rezulta din declaratiile persoanelor mai sus mentionateamenintari, santaj si promisiuni de netrimitere in judecata.

Aceste abzuri se reflecta in reglementarile continute de art. 280 Cod penal si art. 283 Cod penal, fapta de ticluire de probe, in mod malversiv, represiv, exercitand actiunea penala si dispunand trimiterea in judecata, desi cunosteau ca probele au fost obtinute in mod ilegal, ticluite, dezvaluite ilegal, ca nu exista asadar niciun fel de temei juridic legal stabilit in baza caruia sa se dispuna tragerea mea la raspundere penala. Toate aceste actiuni, comise in diverse forme de participare, fie directa in cazul procurorului de caz, fie direct mediata in cazul Procurorului Sef Directie al Directiei Nationale Anticoruptie, atrag in mod clar necesitatea declansarii de cercetari in vederea tragerii la raspundere penala a celor vinovati, si, in raport de aceste elemente, si de dovezile care vor fi administrate va solicit sa dispuneti declansarea de cercetari penale si luarea masurilor legale impuse care vor conduce la tragerea la raspundere penala a tuturor persoanelor vinovate care au facut posibila o asemenea situatie”.