spot_img
36.1 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăAnalizePlagiatul generalului SRI Dumitru Dumbravă încaieră 2 jurnaliste: Spălători de vase, #borfasi,...

Plagiatul generalului SRI Dumitru Dumbravă încaieră 2 jurnaliste: Spălători de vase, #borfasi, băieții cu ochi albaștri

-

După ce am publicat ieri dezvăluirea despre plagiatul generalului SRI Dumitru Dumbravă, m-am uitat să văd cine a preluat informația. (…)De ce? Nu e știre de presă că ditamai generalul SRI a plagiat? Nu e, dacă faci presă pentru a șantaja și pentru a fi instrument de intimidare și linșaj și nu pentru a informa publicul.Mă întrebam ieri cât va dura până vor reîncepe să mă atace băieții cu ochi albaștri deranjați de dezvăluirile mele. De data asta au fost extrem de prompți, nu le-a luat nici 24 de ore. Au reîncălzit vechile atacuri și au venit cu următoarea afirmație devastatoare în ceva ce ar avea pretenția că este articol de presă: „Totul face parte dintr-un plan, iar ea execută o comandă, ne-au dezvăluit aceleaşi surse, fără însă să putem verifica veridicitatea lor”. Pai, ce fel de presă faceți voi, măi, tablagiilor? Surse cărora „nu le-ați putut verifica veridicitatea”? Meseria de spălător de vase, a scris pe facebook Emilia Șercan.

- Reclama -

Reacția ei a survenit după acuzațiile aduse în mai multe articole publicate în Evenimentul Zilei de Anca Andrei, redactor șef la revista Capital din trustul EVZ.

Jurnalista Emilia Şercan a publicat luni o investigaţie în care l-a acuzat pe generalul Dumitru Dumbravă, actualul secretar general al SRI, că şi-ar fi plagiat teza de doctorat. Este de presupus ca acesta va reacţiona în următoarea perioadă la acest atac şi va încerca să demonstreze că acuzaţia de plagiat este falsă, a scris Andrei în Evz.

Au transferat-o de la un saitulet unde nu merita sa se zbata in anonimat, au trecut-o in mainstram dupa ce a dat dovada ca poate fi o unealta de nadejde. Gen ciomag, baros etc, a replicat Șercan pe fb.

Surse din anturajul jurnalistei mi-au relatat că în următoarele zile, Şercan ar avea pregătită o nouă dezvăluire şi că rolul ei ar fi fost acela de a declanşa un atac la adresa unui înalt demnitar, numit recent într-o funcţie importantă. Faptul că asistăm la o campanie de şubrezire a imaginii acestui demnitar este demonstrat şi de faptul că s-a mai încercat în urmă cu câteva săp tămâni aprinderea scandalului. Numai că atunci nu s-a reuşit din cauza faptului că cei care au publicat analiza reprezentau un canal minor şi fără credibilitate, a mai scris Anca Andrei.

Emilia Șercan a replicat pe fb că urmează să plece în concediu și nu ar avea alte subiecte în perioada următoare. Mai apoi a revenit spunând că nu mai pleacă în concediu.

Pentru că eu sunt jurnalistă cu studiile făcute la timpul lor şi nu mahalagioaică, îi răspund la #borfaşilor cu o anchetă documentată şi solicit instituţiilor abilitate să investigheze cu mare atenţia problema ridicată.Conform CV-ului său, Emilia Şercan este în acest moment angajată a Universităţii Bucureşti, ca lector universitar în cadrul Facultăţii de Jurnalism şi ştiinţele Comunicării. Am aflat, însă că jurnalista ar ocupa această funcţie ilegal şi că, mai mult de atât, ar fi comis infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Noul Cod Penal, infracţiune de care i-a acuzat pe mulţi dintre cei pe care i-a investigat, a scris Andrei în EVZ.

Șercan a mai anunțat pe fb că o va da în judecată pe Andrei.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...