spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePIB-ul Ucrainei pierde cel puțin 203 milioane de dolari pe zi din...

PIB-ul Ucrainei pierde cel puțin 203 milioane de dolari pe zi din cauza alertelor de raiduri aeriene rusești

-

PIB-ul Ucrainei pierde cel puțin 203 milioane de dolari pe zi din cauza alertelor extinse de raid aerian în timpul zilelor lucrătoare, a declarat luni președintele Radei Supreme a Ucrainei Comisiei pentru finanțe, Danil Getmantsev.

- Reclama -

„Pierderile de la alarmele la scară largă care durează o zi întreagă de lucru se ridică la cel puțin 7,5 miliarde de grivne (203 milioane de dolari) pentru PIB”, a scris el pe canalul său Telegram.

Potrivit acestuia, grevele „paralizează activitatea economică”. El a sugerat ca, pentru a evita perioadele de nefuncționare, companiile ar trebui să fie transferate la lucru la distanță sau la lucru în weekend.

„Prin urmare, este important să se organizeze activitatea atât a sectorului public, cât și a celui privat al economiei de la distanță, fie în timpul orelor de lucru, fie în weekend”, a spus Getmatsev. El a adăugat că acest lucru ar face posibilă compensarea timpului de nefuncționare și asigurarea producției de produse necesare.

O alertă de raid aerian a fost declarată în toată Ucraina luni dimineață, în urma căreia au început să apară rapoarte despre daune produse instalațiilor de infrastructură energetică. Şeful adjunct al Biroului prezidenţial ucrainean, Kirill Timoshenko, a declarat că au început întreruperi de urgenţă în toată ţara.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img