spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
Acasă#regelemihaiPiațeta de lângă casa lui Petru Groza din Deva va purta numele...

Piațeta de lângă casa lui Petru Groza din Deva va purta numele Regelui Mihai I

-

Piațeta din fața Palatului Administrativ din Deva, care adăpostește sediile Consiliului Județean și Prefecturii Hunedoara și este situată în apropierea casei fostului premier Petru Groza, va purta numele Regelui Mihai I, în semn de respect față de personalitatea fostului suveran, a anunțat miercuri primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

„Voi propune Consiliului Local al municipiului Deva ca piațeta din fața sediului Prefecturii Hunedoara să poarte numele Regelui Mihai I al României. Sunt mai multe motive, iar primul este că ne aflăm într-o zonă foarte importantă — Palatul Administrativ, în care își desfășoară activitatea Prefectura și Consiliul Județean Hunedoara. Al doilea motiv este că în imediata apropiere se află casa lui Petru Groza, cel care, silit de ruși, l-a determinat pe rege să plece într-un lung exil. Cred că este momentul să ne asumăm istoria, cu bune și rele, și să nu repetăm greșelile trecutului”, a declarat primarul municipiului Deva.

Acesta a participat la o ceremonie în care, la Monumentul Luptătorilor Anticomuniști din Deva, au fost depuse coroane de flori în memoria Regelui Mihai, din partea administrației publice locale.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...