spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizePiața auto germană se prăbusește

Piața auto germană se prăbusește

-

Producţia auto germană a atins cel mai scăzut nivel din aproape un sfert de secol în condiţiile în care cea mai mare economie a Europei resimte efectele războiului comercial mondial, scrie Bloomberg conform Ziarului Financiar.

- Reclama -

Constructorii auto au produs 4,66 milioane de maşini în fabricile germane anul trecut, cel mai scăzut nivel al producţiei din 1996. Grupul de lobby din industria locală, VDA, a anunţat că scăderea de 9% se datorează declinului cererii de pe pieţele internaţionale. 

Industria auto are o importanţă vitală în cadrul celei mai mari economii europene, însă temerile legate de poluare, intensificare de scandalul Dieselgate, conflictele comerciale şi încetinirea economiilor au apăsat asupra cererii. Daimler, Volkswagen şi furnizorul de compotente auto Continental fac disponibilizări pentru a reduce costurile. 

În acelaşi timp, industria este obligată să cheltuiască miliarde de euro pentru a dezvolta maşini mai curate şi a contracara ascensiune serviciilor de ride-sharing. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...