Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, a făcut vineri un apel către Guvern pentru a repune în dezbatere procesul regionalizării.

“Lansez un apel către Guvern pentru a repune în dezbatere procesul regionalizării şi reformei administrative. Avem nevoie de acest lucru ca de aer. L-am început în 2012 mai serios şi l-am abandonat. Nu cred că e un moment mai propice decât astăzi. Trebuie să avem curajul să facem acest lucru, trebuie să începem să gândim la scară mare”, a spus Petrache, la o dezbatere despre regiunea Bucureşti-Ilfov.

El a afirmat că, din păcate, viaţa publică este dominată de scandalurile politice, mai puţin de dezbaterile care într-adevăr ar putea aduce beneficii vieţii oamenilor.

“Astăzi, Bucureştiul produce 25% din PIB-ul României, un sfert dintre societăţile comerciale se află în regiunea Bucureşti-Ilfov, institutele de cercetare, universităţile sunt tot aici, din punct de vedere economic Bucureştiul şi-a atins limitele. Dacă vrem ca Bucureştiul să rămână în continuare un motor al dezvoltării economiei româneşti, va trebui să gândim pe tot acest spaţiu – Bucureşti şi Ilfov”, a arătat Petrache.

În opinia sa, regionalizarea trebuie făcută cât mai urgent.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?