spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizePeste jumătate dintre britanici se gândesc să plece la muncă in străinătate

Peste jumătate dintre britanici se gândesc să plece la muncă in străinătate

-

Mai mult de jumătate dintre britanici (52%) au luat în considerare posibilitatea de a părăsi Marea Britanie pentru oportunităţi de muncă mai bune în străinătate, potrivit unui nou studiu realizat de compania Prograd, specializată în analiza Gen Z.

Acest sentiment a fost deosebit de puternic în cazul celor care lucrează în sănătate (54%), educaţie (52%), avocatură (69%) şi servicii financiare (62%), mulţi dintre aceştia reprezentând lucrătorii cheie din Regatul Unit.

- Advertisement -

Atunci când au fost analizate motivele care stau la baza dorinţei de a se muta în străinătate, 41% dintre britanici au spus că traiul este prea scump, iar alţi 41% au spus că nu-şi pot permite o casă în Regatul Unit şi că vor să se stabilească în altă parte. În plus, 37% sunt descurajaţi de impactul economiei asupra potenţialului lor de economisire, iar 29% consideră că ar putea câştiga mai mult în străinătate.

De asemenea, rezultatele au arătat că două din cinci persoane (aproape 40%) consideră că Regatul Unit nu este un loc atractiv pentru tineri, informează duminică PA Media/dpa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img