spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialPeste 400 de mineri protestează în curtea Complexului Energetic Hunedoara

Peste 400 de mineri protestează în curtea Complexului Energetic Hunedoara

-

Peste 400 de mineri din schimbul întâi de la minele Lonea, Lupeni şi Vulcan care ar fi trebuit să intre în subteran în schimbul întâi protestează, joi dimineaţă, în curtea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroşani, cerând demisia conducerea societăţii, pe care o acuză de incompetenţă.

Cei aproximativ 400 de mineri, îmbrăcaţi în salopete de lucru şi cu lămpi de mină, au decis, luni dimineaţă, să se solidarizeze cu colegii lor de la Lonea care au declanşat protestele cu o zi în urmă.

- Advertisement -

Minerii au făcut un foc în curtea CEH, iar de câte ori ajunge la sediu câte un reprezentant al administraţiei aceştia huiduie şi strigă „Hoţii”, „Demisia”, Nu ne enervaţi, că o să regretaţi”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „Hoţii, hoţii” şi au cântat „Deschide uşa, creştine”.

Liderul minerilor de la Vulcan, Ioan Ciobotaru, a spus că minerii din schimbul patru de la Lonea care s-au blocat în subteran miercuri noapte au ieşit din mină joi, în jurul orei 7.00, în timp ce ortacii care au protestat, pe parcursul nopţii, în curtea Complexului Energetic Hunedoara au plecat acasă, fiind înlocuiţi de colegii lor din schimul întâi.

- Advertisement -

Minerii aşteaptă să ajungă de la Deva directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Aurel Niculescu, unul din membrii echipei de conducere căruia ei îi cer demisia.

Protestele minerilor au început miercuri seară, la schimbul al treilea, la Lonea, unde ortacii au decis să nu mai intre în subteran, nemulţumiţi de lipsa echipamentelor de lucru, de „minciunile” şi „incompentenţa” şefilor, pe care îi acuză că le pun în pericol locurile de muncă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img