spot_img
25.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăExternePeste 2000 de etnici kazahi din China au primit dreptul de a...

Peste 2000 de etnici kazahi din China au primit dreptul de a renunța la cetățenie și de a părăsi țara

-

Ministerul de externe de la Astana a anunțat că peste 2 mii de etnici kazahi din China au primit dreptul de a renunța la cetățenia chineză și de a părăsi țara. Autoritățile chineze din regiunea Xinjiang au lansat o campanie masivă de asimilare, în urma căreia sute de mii (poate peste un milion) de oameni au fost arestați și trimiți în „centre de reeducare”, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Foști deținuți au povestit că în „centrele de reeducare” au fost obligați să renunțe la tradiția lor culturală și religioasă și să treacă printr-un program intensiv de îndoctrinare politică. Campania a avut ca țintă etnici uiguri, kazahi și alte minorități etnice și a fost urmărită cu îngrijorare în Kazahstan. Cu toate acestea, China fiind unul din principalii parteneri economici ai Kazahstanului, mediile locale au relatat foarte puțin despre această campanie de îndoctrinare.

Ministerul de externe chinez nu a comentat încă anunțul ministerului de externe de la Astana.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...