Peste 10.000 de pelerini, printre care Gigi Becali, la Mănăstirea Prislop

0
596

Peste 10.000 de pelerini au participat, vineri, la hramul Mănăstirii Prislop, unde cozile la mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul mănăstirii au depăşit un kilometru, printre cei prezenţi numărându-se şi Gigi Becali care a spus că va finanţa construcţia unei biserici în curtea mănăstirii.

Pelerinii au ajuns, vineri dimineaţă, la Mănăstirea Prislop, unde un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza a oficiat slujba religioasă prilejuită de sărbătorirea Sfântului Ioan Evanghelistul, hramul lăcaşului de cult, transmite Mediafax.

În timpul slujbei, la mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul mănăstirii s-au format cozi de peste un kilometru, câteva mii de persoane aşteptând să se roage la „sfântul neîncoronat al Ardealului”.

Cu prilejul hramului Mănăstirii Prislop a fost pusă piatra de temelie pentru construirea unei noi biserici în curtea lăcaşului de cult, una mai mare în care să încapă peste 700 de persoane.

Prezent la eveniment, Gheorghe Becali a anunţat că el va ridica biserica.

“În faţa lui Dumnezeu eu am promis că voi ridica o biserică. În urmă cu două săptămâni când am sunat la mănăstire maica stareţă mi-a spus că tocmai în acea zi a primit aprobarea pentru a construi o nouă biserică, mai mare. Maica stareţă mi-a spus că nu crede că este o coincidenţă, ci o binecuvântare. Mă simt împlinit că eu, Gheorghe Becali, sunt binecuvântat să ridic biserica lui Isus Hristos aici în locul acesta sfânt”, a spus Becali.

Primarul orașului Hațeg, Marcel Goia, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că nu a discutat cu omul de afaceri Gigi Becali despre intenția acestuia de a achiziționa terenul din jurul Mănăstirii Prislop.

Edilul a menționat, întrebat cum comentează informațiile apărute în mass-media locală conform cărora Becali ar dori să cumpere terenurile din jurul mănăstirii pentru a-i îndepărta pe comercianți, că nu a purtat o discuție cu acesta, dar că a auzit despre așa ceva de pe rețelele de socializare și din presa hunedoreană.

”Acolo este vorba despre un composesorat. Sunt peste o sută de proprietari în acest composesorat și toți trebuie să fie de acord pentru ca terenul să se poată vinde. Nu-mi place ceea ce fac comercianții care s-au așezat în apropierea mănăstirii, mai ales că nu au autorizații de funcționare. Au fost amendați și s-a dispus demolarea construcțiilor. Majoritatea celor care s-au instalat acolo nici măcar nu sunt din Hațeg. Au venit de peste tot și au construit ilegal. Nu este apă și nu au grupuri sanitare. Dacă dorește să cumpere (Gigi Becali — n.r.), atunci trebuie să ajungă la un acord cu toți membrii din composesoratului care deține terenul din jurul Mănăstirii Prislop”, a spus primarul Goia.

Potrivit acestuia, administrația locală ar fi interesată să cumpere două hectare de teren de la acest composesorat cu scopul de a amenaja, în apropierea mănăstirii, două parcări, în perspectiva lucrărilor de modernizare care vor începe la drumul județean care urcă la Prislop.

Edilul a menționat că acum comercianții au contestat în instanță atât amenzile aplicate, cât și deciziile de demolare a construcțiilor.

Potrivit presei județene, Gigi Becali și-ar fi propus să achiziționeze terenul din jurul mănăstirii, indignat de faptul că pelerinii sunt asaltați de comercianții ambulanți atunci când vin să se reculeagă la mormântul părintelui Arsenie Boca. Becali ar fi fost, în urmă cu câteva zile, la Prislop și ar fi catalogat drept ”țigănie” situația din zonă, după ce a văzut zecile de corturi ale comercianților amplasate în jurul sfântului lăcaș.