spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăExternePeste 1.000 de islamiști periculoși se află în prezent în Germania, avertizează...

Peste 1.000 de islamiști periculoși se află în prezent în Germania, avertizează șeful serviciului german de informații interne

-

Un număr de aproximativ 1.100 de islamiști bănuiți că ar intenționa să recurgă la acțiuni violente se află în prezent în Germania, dintre care 430 sunt considerați extrem de periculoși și pregătiți să comită în orice moment un delict grav, a avertizat vineri șeful serviciului german de informații interne, citat de agenția EFE.

- Reclama -

Potrivit lui Hans-Georg Maassen, directorul Biroului Federal pentru Protecția Constituției (contraspionajul german), numărul total al islamiștilor radicali din Germania a crescut rapid în ultimele luni, ajungând în prezent la circa 8.350, față de 7.900 câți erau în luna septembrie.

De asemenea, au existat în ultima vreme cel puțin 150 de cazuri de islamiști radicali ce au abordat refugiați sosiți în Germania pentru a găsi printre ei noi simpatizanți pe care să-i ‘îndoctrineze și să-i recruteze’.

Prin urmare, într-un interviu acordat vineri postului regional de televiziune MDR, Hans-Georg Maassen a lansat public un apel către cei peste un milion de migranți — majoritatea musulmani — sosiți anul acesta în Germania să colaboreze cu autoritățile pentru identificarea celor care susțin idei islamiste radicale. ‘Nu este vorba despre delațiune. Trebuie doar să știm cine ar putea reprezenta un pericol pentru securitatea țării noastre’, a explicat responsabilul german.

El a atenționat totodată că Germania chiar este o țintă a grupării jihadiste Statul Islamic, despre care a mai spus că nu a comis până în prezent niciun atac terorist pe teritoriul german doar datorită faptului că nu a putut.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img