Persoanele care nu respectă carantina in Rusia intră la închisoare

0

Autoritățile de la Moscova au ameninţat duminică, 8 martie, cu până la cinci ani de închisoare persoanele care nu se autoizolează la domiciliu pentru două săptămâni după ce au vizitat ţări grav afectate de epidemia de coronavirus.
Sunt vizate persoanele care se întorc din China, Coreea de Sud, Iran, Franţa, Germania, Italia şi Spania, precum şi din alte state care prezintă indici „nefavorabili” de coronavirus, transmite Radio Europa Liberă.

 La Moscova s-au impus de joi un „regim de alertă foarte ridicată” şi măsuri suplimentare se securitate, pentru a limita răspândirea maladiei.

În Rusia sunt anunțate oficial 17 cazuri de infectare cu coronavirus, ultimele patru cazuri au fost constate sâmbătă, 7 martie, informează RIA-Novosti și Tass. Este vorba de persoane care s-au întors acasă din Italia în ultimele două săptămâni.

La aeroporturi au fost introduse controale pentru toți pasagerii care sosesc din Italia. Totodată a fost închisă granița cu China. Armata rusă a evacuat 140 de cetățeni ruși din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus. Au fost puși în carantină într-o localitate izolată din Siberia și nu se știe dacă printre ei au fost confirmate cazuri de infectare cu noul virus.