spot_img
4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvaluiriPeripeții în dosarul lui Vanghelie: S-a mai rupt şi scaunul şi am...

Peripeții în dosarul lui Vanghelie: S-a mai rupt şi scaunul şi am dat cu capul de perete, de calorifer, de era să mă ia cu Salvarea de acolo

-

- Reclama -

Unul din martorii folosiți de DNA în dosarul lui Marian Vanghelie a dat o declarație contradictorie miercuri în instanță.

- Reclama -

În faţa instanţei a fost chemat Ion Popescu, cel care în anul 2003 a înfiinţat firma Callex, una dintre societăţile despre care procurorii spun că era „abonată” la contracte cu Primăria lui Vanghelie.

- Advertisement -

Numai că atât magistraţii cât şi avocaţii au constatat că declaraţia de la urmărirea penală a lui Ion Popescu nu este aceeaşi cu depoziţia din sala de judecată, astfel că martorul a fost întrebat dacă şi-o menţine, transmite Mediafax.

„Cu privire la declaraţia de la DNA arăt că nu am fost constrâns, dar era o presiune, aşa, acolo….Spre sfârşitul declaraţiei s-a mai rupt şi scaunul şi am dat cu capul de perete, de calorifer, de era să mă ia cu Salvarea de acolo”, a declarat Ion Popescu.

- Advertisement -

Bărbatul, de 64 de ani, înfiinţase firma Callex în anii 2000 cu gânduri mari: să preia societăţile Trocadero şi Hotel Internaţional Sinaia. Pe atunci, Ion Popescu se baza pe Ovidiu Muşetescu, ministru al Privatizării în cabinetul lui Adrian Năstase. Împreună cu Ovidiu Muşetescu a declarat martorul că intenţiona să preia cele două societăţi, „afacere” în care Marian Vanghelie a intrat mai târziu şi practic inutil, deoarece scopul nu a fost atins.

Detaliind la un moment dat toate legăturile între grupul de firme Callex, eşecul preluării societăţilor care administrau hotelurile Trocadero şi Sinaia, Ion Popescu a declarat că la urmărirea penală anchetatorii nu au consemnat exact spusele sale.

De aceea, Marian Vanghelie a intervenit din sală: „Aţi avut o discuţie cu dânşii (n.r. – cu anchetatorii), vă spuneau nişte lucruri apoi dânşii consemnau? Că mie aşa mi s-a întâmplat!”.

„Practica era aşa: eu purtam o discuţie liberă cu poliţistul respectiv, acesta îşi nota anumite aspecte într-un carneţel, mai venea cineva în birou şi mai întreba nişte chestiuni, apoi alt poliţist dicta dactilografei ce să scrie. (…)” a declarat martorul.

„După ce dânsul vorbea şi apoi aculta ce se consemnează, mai vorbeau şi alţii în spate – că e groasă!, că ăsta nu mai scapă! – că mie aşa mi s-a întâmplat în cazul Titus Corlăţean!”, a insistat Vanghelie.

„Pe parcursul dictării către dactilografă eu am intervenit de 3-4 ori. Toate corecţiile au fost consemnate. Nu am observat nicio atitudine ostilă la organul de urmărire penală, dar exista o tensiune, nu ştiu din ce cauză”, a declarat martorul.

Fiindu-i cerute mai multe detalii despre amosfera tensionată, Ion Popescu a declarat: „A existat o situaâie în care unul, mai tinerel, a creat o constrângere, aşa, dar atunci am căzut cu scaunul”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img