spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasămediuPERCHEZIȚIILE DE LA CONSTANȚA: VIDEO Nicușor Constantinescu, ridicat cu mascații: Sunt pregătit...

PERCHEZIȚIILE DE LA CONSTANȚA: VIDEO Nicușor Constantinescu, ridicat cu mascații: Sunt pregătit să fiu reținut

-

UPDATE, 15.40: Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța, a fost ridicat de mascați și dus la audieri la DNA, transmite B1 Tv. Probabil voi fi reținut, a declrat Constantinescu. „Sunt acuzat că am semnat niște contracte cu televiziunea Soti și cu ziarul Telegraf. Mazăre e acuzat de același lucru. Acum am mandat de aducere la DNA Constanța. Mă duc să văd care sunt acuzațiile. Mi-am luat bagajele, periuța de dinți, pamperșii, sunt pregătit să fiu reținut”, a spus Constantinescu.


Perchezițiile care se desfășoară la Constanța și în alte județe în dosarul finanțărilor ilegale de la CJ Constanța au vizat și postul de televiziune SOTI Neptun și agenția de turism a Corinei Martin, vicepreședinte ANAT și patronul unui hotel din Moeciu, despre care s-a spus că, de fapt, i-ar aparține lui Radu Mazăre. Procurorii DNA Constanţa fac, joi, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, la birourile Fundaţiei Fantasio şi la mai multe firme, într-un dosar privind infracţiuni electorale şi de serviciu, faptele de corupţie şi cele asimilate acestora fiind comise în perioada 2009-2013. Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este vizat în dosar, fiind suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi făcut plăţi nelegale către mai multe firme, precum şi de conflict de interese, pentru contracteîncheiate cu firma lui Sorin Strutinsky.

- Advertisement -

Procurorii DNA au descins joi şi la sediul agenţiei Mistral Tours, de lângă Telegondolă, controlată de Corina Martin, anunță Replica de Constanța.  Cable Soti Cable Neptun SRL, firma care deține licența pentru postul Neptun TV, a încasat de la CJ Constanța suma 1.848.640.00  de euro fără TVA.

COMUNICAT SOTI NEPTUN:

- Advertisement -

Reprezentanţii SC Soti Cable Neptun SRL au remis azi un comunicat de presă în care  menţionează că  Radu Ştefan Mazăre şi Nicuşor Daniel Constantinescu au ieşit din acţionariatul firmei la data de 5 februarie 2002.

„Urmare a informaţiior vehiculate în mass-media privind menţionarea numelui SC SOTI CABLE NEPTUN SRL în relatările privind percheziţiile făcute de DNA la Consiliul Judeţean Constanţa şi alte locaţii, precizăm următoarele:

1. Relaţia contractuală dintre SC SOTI CABLE NEPTUN SRL şi Consiliul Judeţean Constanţa este rezultatul unui proces de licitaţie publică desfăşurat astfel:
La data de 25.09.2009, Consiliul Judeţean Constanţa a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul cu nr. 87141 privind aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de „Servicii de informare şi promovare a instituţiei pe canale TV”.
După etapa solicitărilor de clarificări, depuse de mai multe companii intersate, la data de 09.11.2009, prin scrisoarea de înaintare nr. 22937, SC SOTI CABLE NEPTUN SRL depune în mod oficial oferta sa, documentele necesare şi garanţia de participare, respectând  integral condiţiile precizate în procedura de licitaţie şi caietul de sarcini.

Consiliul Judeţean Constanţa, prin comunicarea cu nr. 23451/13.11.2009, comunică SC SOTI CABLE NEPTUN SRL că oferta sa a fost câştigătoarea licitaţiei şi că a fost acceptată.

La data de 20.11.2009, se semnează şi intră în vigoare contractul de prestări servicii nr. 23932, prin care SC SOTI CABLE NEPTUN SRL se obligă să presteze servicii de informare şi promovare, la solicitarea şi în beneficiul Consiliului Judeţean Constanţa, astfel:
–     Să asigure o transmisie în direct, cu durata de 30 de minute, a unui eveniment/acţiune/şedintă sau alt subiect, de interes public, organizat de Consiliul Judeţean Constanţa.
–     Să producă 4 evenimente, de câte 3 ore fiecare, pe care să le transmită în direct.
–     Să producă 4 anunţuri publicitare lunar.
–     Să difuzeze 120 de anunţuri publicitare lunar.
–     Să producă 3 spoturi publicitare, a câte 30 de secunde, lunar.
–     Să asigure 120 de difuzări, lunar, ale spoturilor publicitare.

Pentru realizarea prestaţiilor precizate în documentele contractului (caietul de sarcini, oferta tehnică, oferta financiară, anexe) SC SOTI CABLE NEPTUN SRL se obligă să asigure resursele tehnice, logistice şi de personal profesional necesare, după cum urmează:
–     Car reportaj cu 4 camere şi echipajul complet (9 persoane);
–     Antenă de satelit şi personal tehnic;
–     Kit de filmare (cameră, trepied, sunet, lumină);
–     Radio relee;
–     Cameramani;
–     Producători;
–     Sisteme de editare video;
–     Staţie grafică;
–     Creaţie/concept/mesaj.

2.Toate prestaţiile SC  SOTI CABLE NEPTUN SRL au fost realizate în temeiul comenzilor, în scris, făcute, potrivit contractului, de reprezentanţii CJ Constanţa.
3.Fiecare prestaţie realizată a fost/este dovedită de întegistrările martor audio-video corespunzătoare şi raportul de difuzare aferent.
4. Fiecare factură a fost emisă/încasată numai după realizarea prestaţiilor şi a procedurilor stabilite în contract.
5. Contractul de prestări servicii  nr. 23932 dintre SC SOTI CABLE NEPTUN SRL şi Consiliul Judeţean Constanţa s-a încheiat  la data de 20.11.2013. Ulterior, urmare a raportului Curţii de Conturi, Consiliul Judeţean Constanţa a chemat în judecată SC SOTI CABLE NEPTUN SRL.  În acest moment, dosarul este pe rolul Tribunalului Constanţa”,

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img