spot_img
24.3 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăActualitatePentru a rezolva criza economică, Germania reduce impozitele, inclusiv cel pe profit....

Pentru a rezolva criza economică, Germania reduce impozitele, inclusiv cel pe profit. România vrea să îl crească

-

Guvernul cancelarului german Olaf Scholz a convenit marți asupra unui plan de reducere a impozitelor în valoare de aproximativ 7 miliarde de euro pe an pentru companii, în încercarea de a relansa cea mai mare economie a Europei, scrie  Deutsche Welle.

Programul ”ar ușura povara întreprinderilor mici și mijlocii”, a anunțat guvernul federal într-un comunicat. Planul prevede o reducere a impozitului pe profit pe patru ani, în valoare totala de 32 de miliarde de euro. În timp ce partidele de coaliție din Germania au ezitat cu privire la amploarea reducerilor de impozite, economia a stagnat. 

Germania a fost puternic lovită în urma invaziei Ucrainei de către Rusia. Conflictul a dus la creșterea prețurilor la energie din Germania, după ce dependența Berlinului de gazul rusesc a fost oprită. Scholz a declarat, într-o conferință de presă, că este necesar ca Germania să răspundă în fața unei economii în dificultate și să „stimuleze creșterea”. „Vom discuta cum să obținem un impuls mare”, a spus cancelarul Olaf Scholz.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img