spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizePentru a finanța criza energetică, Germania trebuie să împrumute anul viitor 500...

Pentru a finanța criza energetică, Germania trebuie să împrumute anul viitor 500 miliarde de euro

-

Guvernul federal german intenţionează să împrumute anul viitor o sumă record de peste 500 de miliarde de euro, pentru a finanţa costurile asociate cu criza energetică, conform planului de emisiuni publicat miercuri de Agenţia de finanţare din Germania, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Conform acestui plan, Guvernul de la Berlin intenţionează să emită obligaţiuni cu o valoare totală de 539 de miliarde de euro în 2023, comparativ cu 449 miliarde de euro în acest an. Precedentul record a fost stabilit în 2020, când Guvernul german a împrumutat 483 de miliarde de euro pentru a contracara efectele pandemiei de COVID-19.

Cea mai mare economie a Europei este expusă în mod deosebit la creşterea costurilor cu energia, după mai multe decenii de dependenţă de combustibilii fosili ruseşti care i-au alimentat creşterea industrială, şi majoritatea analiştilor se aşteaptă ca Germania să intre în recesiune în lunile următoare.

Ca răspuns la criza energetică, Guvernul de la Berlin a introdus diferite măsuri destinate protejării companiilor şi gospodăriilor, măsuri ale căror costuri se ridică la aproximativ 200 de miliarde de euro.

Chiar dacă împrumuturile statului german vor atinge un nivel record în 2023, ministrul Finanţelor, Christian Lindner, a decis să reintroducă anul viitor o prevedere constituţională cunoscută sub numele de „frâna datoriei”, care limitează capacitatea Guvernului federal de a contracta noi datorii. Această prevedere a fost suspendată pe durata pandemiei de coronvirus. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img