spot_img
1.8 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasăUncategorizedPeloși în Coreea de Sud: Președinte s-a dat plecat în vacanță, ministrul...

Peloși în Coreea de Sud: Președinte s-a dat plecat în vacanță, ministrul de externe la o reuniune cu ministrul rus de externe

-

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a ajuns miercuri în Coreea de Sud, în cadrul turneului său în Asia care a căpătat conotaţii geopolitice după ce China a criticat dur vizita sa în Taiwan drept un „amestec în afacerile interne”, relatează agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap conform Agerpres.

- Reclama -

Avionul C-40C al forţelor aeriene ale SUA care a transportat delegaţia Congresului SUA a aterizat la baza aeriană Osan din Pyeongtaek, la 70 km sud de Seul, după vizite în Singapore, Malaezia şi Taiwan. Delegaţia condusă de Nancy Pelosi urmează să se deplaseze şi în Japonia.

Cu câteva ore înainte de aterizarea avionului, un consilier al preşedintelui Yoon Suk-yeol a salutat vizita lui Pelosi. Oficialul a reiterat însă poziţia Seulului privind nevoia de a asigura „pace şi stabilitate regională prin dialog şi cooperare”, întrebat dacă are vreun comentariu legat de noile tensiuni SUA-China legate de Taiwan.

Yoon Suk-yeol, în prezent în vacanţă, nu urmează să se întâlnească cu Nancy Pelosi. Ministrul de externe Park Jin nu este nici el disponibil, din cauza unei vizite în Cambodgia la o serie de reuniuni anuale găzduite de Asociaţia naţiunilor din sud-estul Asiei (ASEAN), unde4 se află ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Joi, Pelosi urmează să aibă discuţii doar cu preşedintele Adunării naţionale din Coreea de Sud, Kim Jin-pyo.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img