spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinPeloși a dat, de fapt, o lovitură de stat la Casa Albă...

Peloși a dat, de fapt, o lovitură de stat la Casa Albă CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

Sensul adevărat al vizitei doamnei Peloși în Taiwan este că numitul Joe Robinette Biden a pierdut Puterea și că cei care conduc acum Pentagonul au fost sfidați de președinta Camerei Reprezentanților. Chiar dacă ar părea un termen prea dur: Nancy Pelosi a dat, de fapt, o lovitură de stat la Casa Albă.

- Advertisement -

Să ne explicăm: doamne Peloși a efectuat vizita în Taiwan după ce conducerea Pentagonului i-a indicat să nu o facă. Mai mult și după ce Joe Biden a explicat public că doamna a fost sfătuită de militari să nu meargă în Taiwan deoarece ar înfierbânta spiritele- un editorial a fost scris de Thomas Friedman în The New Yoek Times. Doamna Peloși i-a sfidat însă pe președinte și conducerea Pentagonului și a mers într-o vizită simbolică sau/și în special cu un caracter de interes particular al familiei sale implicată în afacerile cu cipuri.

Aflat în fața pierderilor alegerilor legislative din noiembrie, Biden nu mai este ascultat de aproape nimeni din Partidul Democrat. Vicepreședinta Harris nu știe cum să îi ia locul sprijinită de Nancy Pelosi. Mai mult peste 80% din membrii democrați nu îl mai vor nici ei pe Joe Robinette Biden. Pe acest fond, cu 2 ani înainte de prezidențiale, Biden a fost pus în geam iar duetul Peloși-Harris speră să îi încaseze pensia.

- Advertisement -

Marea problemă este că cele două doamne care sunt praf și pulbere la politică internațională riscă să arunce America într-o fundătură dacă nu chiar într-unul sau mai multe războaie. Doamna Peloși era-să ne reamintim- cea care amenință cu pumnul Rusia în Congres.

Acum cheia este la cei care conduc Pentagonul și la aripa moderată din Departamentul de Stat, care trebuie să le calmeze pe cele 2 doamne care se visează războindu-se cu toată lumea. Dincolo de orice ei știu că a deschide 2 fronturi este cea mai mare prostie care se poate face, iar strategic a împinge și mai mult China în brațele Rusiei înseamnă o înfrângere sigură pentru America.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img