spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăMehedințiPe urmele lebedei rănite din Clisură

Pe urmele lebedei rănite din Clisură

-

Angajații Parcului Natural Porțile de Fier I au fost alertaţi de faptul că o lebădă de pe Dunăre, aflată într-un cârd, ce s-a aciuiat în zona Eșelnița este rănită, având o ancoră cu fir de nailon înfiptă în zona gâtului.

- Reclama -

În această perioadă mai multe lebede s-au adăpostit de frig pe Clisura Dunării, în zona Golfului din localitatea Eşelniţa, spre bucuria localnicilor, care le aruncă mâncare. Proprietarul unei case de vacanţă din Eşelniţa a a observat că una din lebede este rănită şi a anunţat imediat Parcul Natural Porţile de Fier I.

 „Am fost ajutați de pescarii din zonă, dar lebăda încă este foarte viguroasă și nu puteam să o prindem. O vom monitoriza, am luat legătura cu un medic veterinar și cu cei de la Fundația Visul Luanei, recomandarea dumnealor este să o supraveghem, încercând atunci când va fi mai sleită de puteri să o prindem și să îi tăiem acea ancoră. Mulțumim tuturor care ne-au ajutat! Sperăm să rezolvăm cu bine problema!”, a precizat Amalia Bălășoiu, biolog la Parcul Natural Porțile de Fier.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...