spot_img
26.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizePe măsura ce secvențierea genomului va fi mai facilă vă dați seama...

Pe măsura ce secvențierea genomului va fi mai facilă vă dați seama cum ar fi să poți dezvolta un virus targetat împotriva unei persoane anume?

-

de Silvia Uscov avocat

- Reclama -

Pe măsura ce secvențierea genomului va fi mai facila, mai ales in sensul de costuri, va dați seama cum ar fi sa poți dezvolta un virus targetat împotriva unei persoane anume? Sau de ce ai mai dezvolta plantații întregi de canabis, când te poți folosi doar de ADN-ul lui?

Oare de ce ai avea nevoie sa transporți dintr-o țara in alta armament, când poti folosi o imprimanta 3D ca sa construiesti arma unde ai nevoie?

Sau de ce sa nu lucrezi mai fin atunci când vrei sa elimini o persoana, in condițiile in care avem si vom avea tot felul de dispozitive in corpul uman (pacemakers, defribrilatoare interne ce pot fi acționate la distanța, pompe de insulina activate automat etc)?

Toate acestea sunt infracțiuni, cu posibilitate de a fi încadrate la acte de terorism. Sunt infracțiuni ce pot fi comise dintr-un loc de pe glob in alt loc de pe glob.

Cu cat mai deschiși suntem, cu atât mai vulnerabili. De la Big Data la noile tehnologicii.

Cat de pregătiți suntem la nivel de stat? Dar la nivel de populație?

Dacă tot face podcast SRI, de ce nu abordează astfel de subiecte? Nu de alta, dar când populația nici macar nu știe ce pericole pot exista, va fi cu atât mai puțin pregătită sa prevină, sa ii facă fata sau macar sa avertizeze organismele competente.

Știți cum era cu pandemia? “Focarul e un punctisor pe harta Chinei” spunea prof. Cercel. Si ne gândeam ca nu va ajunge la noi nenorocirea de peste mari si tari. Așa e si cu terorismul in era globalizării si super tehnologizarii. Nu e un punctisor dintr-o țara araba si va deveni din ce in ce mai rafinat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...