Pe cine va turna Coldea

0
56

Fostul primar Marian Vanghelie a declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul prim adjunct al SRI Florian Coldea va face mai multe denunţuri atunci când va fi audiat de Secţia de anchetare a magistraţilor, iar cei denunţaţi vor fi fostul şef SRI, George Maior, şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Dânsul (Florian Coldea, n.r) merge acolo în primul rând că este parte din dosar. Din declaraţiile celor de la DNA, domnul Iacob, adjunctul doamnei Kovesi şi domnul Popovici, şeful Secţiei penale, au reieşit câteva lucruri. Pe deoparte a reieşit că dânsul a condus din biroul doamnei Kovesi de la DNA, a condus toată operaţiunea Jakarta, deci implicarea dânsului în mod direct acolo, pe de altă parte dânsul, domnul Popovici, şeful Secţiei penale de acolo de la DNA ar fi scris cam cum comanda dânsul dosarele să fie executaţi oamenii de DNA, cum trebuiau să fie executaţi. Mă refer la domnul Coldea, el este implicat în dosar”, a declarat Marian Vanghelie, pentru MEDIAFAX.

Potrivit fostului edil, Florian Coldea ar urma să facă denunţuri la audierea de la Secţia de anchetare a magistraţilor, în dosarul Laurei Codruţa Kovesi.

„Eu ştiu exact că dânsul ar fi dispus să negocieze, să facă denunţuri, cred că să denunţe pe domnul Maior, pe domnul Băsescu. Pentru că nu are pe cine să denunţe decât pe domnul Maior şi pe domnul Băsescu sau poate pe Kovesi, dar Kovesi nefiind şefa lui, peste el în funcţie fiind doar domnul Maior şi domnul Băsescu. (…) Ar putea să zică, de exemplu, că nu el a condus şi că a fost trimis să conducă şi că alţii au luat hotărârea şi mă refer fie la preşedintele României fie la şeful lui direct, şeful SRI, domnul Maior”. a mai spus Vanghelie.