spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăDezvaluiriPE CINE PUPĂ ÎN FUND AMERICANII: NAȘUL lui Zgonea, OMUL oligarhiilor lui...

PE CINE PUPĂ ÎN FUND AMERICANII: NAȘUL lui Zgonea, OMUL oligarhiilor lui Putin și asociat cu un agent GRU

-

Valeriu Zgonea, președinte încă al Camerei Deputaților, susținut public de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost cununat anul trecut de un personaj apropiat de oligarhii Kremlinului și asociat în afaceri cu un fost agent al serviciului militar sovietic, GRU.

nevasta-zgoneaEste vorba de Stelian Nistor, fost proprietar al Iulius Mall Suceava, un fost actor, director al teatrului Nottara de unde a fost dat afară în urma unui scandal.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI Valeriu Zgonea și SRI

zgoneacoldeaRomânia Liberă scria în 2008 că Nistor este asociat într-o firmă de transporturi cu Boris Golovin, fost ofițer GRU, serviciul militar de informații sovietic, reprezentant în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin, doi oligarhi ai Kremlinului, relata recent bn24.ro.

- Advertisement -

Ziuzin controlează grupul OAO Mechel din care fac parte COS Târgoviște și Industria Sârmei Câmpia Turzii.

CITIȚI ȘI:EXPLOZIV/ SRI și-a făcut Societate Civilă, iar Valeriu Zgonea dă gratuitate în Parlament

Nașul lui Zgonea este asociat majoritar (65%) la firma Niso TransEurope SRL București, alături de deputatul PSD de Bacău Lucian Șova (35%), fost director în Ministerul Transporturilor.

nunta-zg-bun-848x478Societatea lui Nistor controlează și societățile Regional Romlines și este acționar în Romcar Russian Buses SA București – deținută în proporție de 98,5% de același Boris Golovin.

Chestionat de România Liberă, Nistor a recunoscut asocierea cu Golovin, explicând că o firmă la care este el acționar este acționară la la o firmă de-a acestuia. „Ce afaceri să avem? Poate de spionaj”.

Boris Golovin a recunoscut și el pentru România Liberă că este în România reprezentantul lui Oleg Deripaska. De asemenea a recunoscut că a lucrat la GRU: „Si dacă am lucrat ce? E o poveste. O poveste frumoasă”

Oleg Deripaska are o avere estimată în 2015 la 5,5 miliarde de dolari și deține cea mai mare companie de prelucrare a aluminiului din lume.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img