spot_img
18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăMehedințiPavilionul Administrativ va fi una dintre cele mai moderne clădiri din Drobeta...

Pavilionul Administrativ va fi una dintre cele mai moderne clădiri din Drobeta Turnu Severin

-

A fost predat amplasamentul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de eficientizare energetică în cazul fostului cămin studențesc din Drobeta Turnu Severin, clădire ce va avea destinația de pavilion administrativ.

Valoarea totală a contractului semnat astăzi este de 13 476 897 lei, fără TVA, iar constructorul are la dispoziție 5 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.

- Advertisement -

În cadrul proiectului, se vor reface fațadele imobilului, se vor reface finisajele, se vor înlocui tâmplăria, rețeaua de distribuție a agentului termic și se va reface rețeaua de distribuție a apei calde menajere și se vor monta panouri fotovoltaice.

Totodată, se vor revizui și reface instalațiile electrice interioare, se vor înlocui obiectele sanitare și corpurile de electrice cu unele cu LED.

- Advertisement -

Instalația de canalizare interioară se va reface, de asemenea.

Clădirea va avea sistem de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu, dar și sistem de supraveghere video.

Totodată, se vor amenaja aleile și se va realiza o parcare de 600 mp.

La finalul acestui proiect, Pavilionul Administrativ va fi una dintre cele mai moderne clădiri din Drobeta Turnu Severin și va deveni sediul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Mehedinți: DGASPC, Direcția Geoparc Platoul Mehedinți, Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, CJRAE și Direcția Publică Comunitară Județeană de Evidență a Persoanelor Mehedinți.

Proiectul are finanțare prin PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități locale, Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la care se adaugă o contribuție din bugetul județului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img