spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăBasarabiaPavel Filip, premierul dorit de majoritatea parlamentară de la Chișinău/ UPDATE: Timofti...

Pavel Filip, premierul dorit de majoritatea parlamentară de la Chișinău/ UPDATE: Timofti l-a desemnat pe Filip

-

Majoritatea parlamentară de la Chișinău a confirmat prin 55 de semnături susţinerea candidaturii lui Pavel Filip la şefia Guvernului.

Documentul cu semnăturile celor 55 de deputaţi a fost depus la Preşedinţie.

- Advertisement -

Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării, Nicolae Timofti.

UPDATE, ORA 17: Pavel Filip a fost desemnat candidat la funcţia de premier. Preşedintele ţării a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie.

Inginer de profesie, Pavel Filip a venit în politică în 2011, când prin decret prezidenţial este numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei.  Doi ani mai târziu este reconfirmat pentru acest portofoliu. Pavel Filip a elaborarat Strategia Moldova Digitală 2020. 

Până să ajungă în Guvern, timp de trei ani s-a aflat la cârma Societăţii pe Acţiuni „TUTUN-CTC”. Experienţa de manager o acumulase încă în perioada 2001-2008 când a condus Societatea pe Acţiuni „Bucuria”. În fotoliul de director a ajuns însă după ce timp de zece ani a activat în calitate de şef de secţie, inginer-şef şi drector general adjunct pentru probleme de producţie şi tehnologie în cadrul aceleiaşi companii.

Pavel Filip şi-a făcut studiile la Universitatea Tehnică din Moldova, în acea perioadă Institutul Politehnic din Chişinău. iar ulterior a obţinut diploma Institutului Internaţional de Management.

Politicianul este căsătorit şi are doi copii. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img