spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
Acasă#ReginaAnaPatriarhul nu va merge la înmormântarea de la Curtea de Argeș, dar...

Patriarhul nu va merge la înmormântarea de la Curtea de Argeș, dar va fi prezent la Palatul Regal din București

-

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va fi prezent sâmbătă la ceremoniile religioase de la Palatul Regal oficiate la catafalcul Reginei Ana, dar nu va merge la Curtea de Argeș, a confirmat, pentru AGERPRES, Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, Întâistătătorul BOR va fi prezent, la ora 10,30, la Palatul Regal, alături de Arhiepiscopul Târgoviștei Nifon și de Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale Iosif.

- Advertisement -

Bănescu a precizat că Patriarhul nu va merge la Curtea de Argeș.

Potrivi Casei Regale, sâmbătă, de la ora 10,30, în Sala Tronului va avea loc o scurtă ceremonie religioasă în prezența ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române și ai Bisericii Catolice. Evenimentul va fi consacrat Familiei Regale a României și Familiilor Regale străine prezente la funeralii.

- Advertisement -

Patriarhia Română preciza săptămâna trecută că, în conformitate cu protocolul stabilit de Casa Regală, vor exista șase momente solemne de rugăciune, dintre care trei săvârșite de ierarhi ai BOR la Castelul Peleș, în Sala Tronului a Palatului Regal din București și slujba de înmormântare din incinta Necropolei Regale a noii Catedrale Arhiepiscopale de la Curtea de Argeș.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img