Patriarhul Daniel: Suntem printre primii in Europa, la avorturi/ Astăzi sunt la noi mai multe înmormântări decât botezuri

0
441

”Din nefericire, astăzi sunt la noi mai multe înmormântări decât botezuri. Populația îmbătrânește, numărul românilor scade, iar cel al avorturilor a depășit numărul populației. Peste 20 de milioane de avorturi s-au făcut în țara noastră din 1990 încoace, și suntem printre primii din Europa la aceste capitol. Suntem creștini, dar nu viețuim creștinește întru totul”, a spus Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, în predica ținută în fața credincioșilor care au participat la slujba de Sfântul Ioan de la Mănăstirea prahoveană Zamfira, scrie orthonews.ro.

”Sărbătoarea de astăzi ne cheamă să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru copiii pe care-i avem, să-L rugăm să ne dea copii atunci când suntem căsătoriți iar dacă nu avem copii să-i ajutăm pe cei care au, ca să simțim binecuvântarea lui Dumnezeu. Fiecare copil care se naște are o chemare sfântă de la Dumnezeu”, a adăugat Preafericirea Sa.

.