spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizePartidul Piraților se bate pentru locul 2 în Cehia

Partidul Piraților se bate pentru locul 2 în Cehia

-

Mişcarea populistă centristă ANO a premierului Andrej Babis a revenit în fruntea sondajelor de opinie din Republica Cehă cu o lună înaintea alegerilor legislative, după o scădere de popularitate din cauza nemulţumirilor legate de gestionarea pandemiei, relevă un sondaj citat marţi de AFP.

- Reclama -

Formaţiunea ANO („Da”, în cehă) este susţinută de 27% dintre alegători, plasându-se înaintea a două grupuri de partide de opoziţie, arată sondajul realizat de agenţia Median în perspectiva scrutinului prevăzut pentru 8 şi 9 octombrie.

- Advertisement -

Potrivit Median, majoritatea susţinătorilor ANO sunt din grupa de vârstă 55+, formaţiunea premierului bucurându-se de popularitate şi în rândul alegătorilor cu un nivel mai scăzut de educaţie.

Pe poziţia a doua în sondaj, cu 21% din intenţiile de vot, s-a clasat alianţa Împreună, formată din Partidul civic democrat, de dreapta, din TOP 09 (centru-stânga) şi Uniunea creştin-democrată (centru), iar pe locul trei alianţa dintre Partidul Piraţilor şi mişcarea centristă STAN, cu 20,5%.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img