spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăBasarabiaPartidele lui Dodon și Plahotniuc în poll position pentru alegerile din Moldova

Partidele lui Dodon și Plahotniuc în poll position pentru alegerile din Moldova

-

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în parlamentul Moldovei ar intra patru partide, sugerează un sondaj de opinie făcut de Asociația sociologilor și demografilor din Moldova dat publicității joi la Chișinău, transmite Radio Europa Liberă.

E vorba de Partidul Socialiștilor, cu 35,6 la sută, urmat de Partidul Democrat cu 13,2%, Partidul Acțiune și Solidaritate cu 9,4 la sută și Platforma DA cu 6,9%. Următoarele în clasament sînt Partidul Șor cu 3,1 %, PCRM, 2,2 la sută și Partidul Nostru cu 1,7%. În ce privește topul celor mai populari politicieni modoveni, el este condus de Igor Dodon cu 49,2 la sută, urmat de Pavel Filip cu 9,5% și lidera PAS Maia Sandu cu 7,5 procente. Urmează lidera PCRM Zinaida Greceanîi cu 7,1 procente, și liderul Andrei Năstase cu 6,4 la sută, liderul PD-6,3%. Sondajul a fost făcut între 28 noiembrie -10 decembrie pe un eșantion de 1195 de persoane.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...