Partenerul vărului lui Florian Coldea judecat pentru evaziune fiscală: Dosarul din 2012 a fost scos de la sertar

0
246

Bogdan Gruiţă, unul dintre partenerii constanţi de afaceri ai lui George Coldea, vărul fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Potrivit unor surse din mediul de afaceri clujean, Gruiţă se ocupă de ”lichidarea” firmelor prin care s-au tras ”tunuri” iar patronii vor să scape de ele, scrie Gazeta de Cluj.

Procurorii au deschis dosarul în care îl cercetează pe Gruiţă încă din anul 2012, însă abia acum el a fost trimis în judecată.

Încă din primăvara anului trecut, Gazeta de Cluj a prezentat cum vărul fostului adjunct SRI, George Coldea, este implicat în afaceri din domeniul medical. Coldea a fost partener de afaceri cu Gruiţă în cadrul IMPACT STRATEGIC SOLUTIONS SRL, firmă care acum este radiată de la Registrul Comerţului. La sfârşitul anului 2011, George Coldea şi Gruiţă au cesionat părţile sociale ale irmei menţionate anterior către off-shore-ul  DIMERY CORP din Republica Seychelles, locul de vacanţă al lui Florian Coldea. Off-shore-ul respectiv era reprezentat de Bogdan Gruiţă.

George Coldea a avut legături cu două societăţi care activează în domeniul medical: Medicare Technics şi Eurorad Invest, companie aflată în insolvenţă. Eurorad este administrată de cetăţeanul german DAUS HANS JURGEN, compania fiind deţinută de două firme, una din Malta, cealaltă din Ungaria (MEDITERRANEAN RADIOLOGICAL SUPPLIES LTD, acţionar majoritar, şi EURORAD 2002 KFT).

Firma Medicare Technics îi are ca asociaţi sunt NECULAI MAZILU, GABRIEL CORNELIU ALBU, FANICA NICULESCU SANDRU, off-shore-ul COMPENIA ASSOCIATES LTD, BT LEASING TRANSILVANIA IFN SA şi firma românească DOMINION INVESTMENTS.

George Coldea mai este acţionar minoritar în cadrul firmei MEDICAL GAZPLUS SRL din Bucureşti alături de compania Ginza Invest. Societatea din urmă este administrată de SERES LORINA IOANA, soţia lui Codruţ Sereş. Firma Ginza a devenit acţionar majoritar după ce Coldea, care în 2014 deţinea 90% din firmă, a vândut un pachet de acţiuni lui soţiei lui Sereş.