Partenerul de viaţă al Alinei Gorghiu, atac la liberali pe înţelegerea pe Codul Fiscal: Parchează profitul

0

Partenerul de viaţă al co-preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, fostul ministru pentru mediu de afaceri în guvernul Ponta 1 din partea PNL, Lucian Isar, critică pe blogul său înţelegerea pe care au pus-o la cale cei din PNL cu guvernul şi PSD pe Codul Fiscal.

Isar sugerează o trădare a reprezentanţilor PNL: Codul era sustenabil impreuna cu masurile de completare cu care venea alternativa liberala.

S-a amanat reducerea taxarii dividendelor, amanand stimularea apetitului antreprenorial si stimuland continuarea “parcarii” profitului, mai afirmă Isar.

POSTAREA LUI LUCIAN ISAR:

Codul era sustenabil impreuna cu masurile de completare cu care venea alternativa liberala.

Probabil ca deloc surprinzator formula negociata a codului dovedeste ca aparatorii sustenabilitatii nu au avut in vedere nici mediul antreprenorial, nici investitiile si nici mult clamatul PIB Potential.

S-a renuntat la 1% reducere a TVA-ului.
S-a amanat eliminarea taxei pe stalp, cea mai perversa taxa anti-investitii si anti-cresterea PIB-ului Potential.
S-a amanat reducerea taxarii dividendelor, amanand stimularea apetitului antreprenorial si stimuland continuarea “parcarii” profitului.
Punctul de TVA este aproximativ la o estimare liniara egal cu cele 2 reduceri amanate. Desigur economia este neliniara si complexa.

O negociere tehnica…