spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăActualitateParlamentul polonez, lege care va reduce accesul elevilor la informaţiile despre comunitatea...

Parlamentul polonez, lege care va reduce accesul elevilor la informaţiile despre comunitatea LGBT

-

Parlamentul polonez a adoptat miercuri o lege în virtutea căreia controlul guvernului asupra şcolilor va fi înăsprit şi despre care criticii susţin că va reduce accesul elevilor la informaţiile despre comunitatea LGBT, transmit Reuters și Agerpres.

- Reclama -

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, susţine că schimbările aduse de lege sunt necesare pentru a proteja copiii, dar opozanţii susţin că noua lege face parte din eforturile PiS de a elimina valorile liberale din viaţa publică.

Criticii consideră însă că noul act normativ va politiza şi mai multe programa şcolară, alimentând acuzaţiile că guvernul polonez vrea să promoveze valorile conservatoare în detrimentul drepturilor LGBT şi al educaţiei sexuale.

PiS a cerut o reformă a educaţiei, invocând nevoia de a apăra valorile creştine tradiţionale şi de a-i învăţa pe copii să fie mândri de istoria poloneză.

Conform noii legi, activităţile extracuriculare desfăşurate de ONG-uri în şcoli vor trebui să fie aprobate de supervizori desemnaţi special de guvern. De asemenea, în baza noii legi directorii de şcoli vor putea fi destituiţi mai uşor.

Actul normativ va merge acum pentru promulgare la preşedintele Andrzej Duda, un aliat apropiat al PiS. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...