Parlamentul bulgar autorizează desfășurarea armatei la frontiera cu Turcia

0
615
Hungarian policemen walk along buses at the border crossing between Hungary and Croatia in Beremend, 237 km south of Budapest, Hungary, Friday, September 18, 2015. Croatia has begun transporting migrants across the border to Hungary after the Croatian prime minister said his nation has been overwhelmed by 14,000 migrants in the last two days. (Balazs Mohai/MTI via AP)

Parlamentul de la Sofia a autorizat joi desfășurarea armatei la frontieră pentru a face față afluxului de imigranți, Bulgaria având 260 de kilometri de graniță terestră cu Turcia, relatează France Presse.

Bulgaria a desfășurat deja peste 1.000 de polițiști pentru apărarea frontierei cu Turcia. Pe o porțiune de 30 de kilometri din această graniță a fost ridicat deja un gard. La fel ca în Slovenia și în Austria, polițiștii vor putea fi însoțiți de acum de militari, conform acestei legi care mai trebuie supusă totuși unei a doua lecturi.

Zecii de mii de imigranți au tranzitat Bulgaria anul trecut având ca destinație vestul Europei, conform estimărilor. Bulgaria se teme ca o parte din fluxul principal, care traversează în prezent Grecia, să nu se îndrepte spre teritoriul său odată cu sporirea controalelor în Marea Egee.