Parlamentari francezi: „Crimeea este rusească, să trecem la altceva!”

0
891

Deputatul francez de dreapta Thierry Mariani, în fruntea unei delegații parlamentare în Crimeea criticate de Kiev, i-a invitat duminică pe europeni să recunoască anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene, unde „oamenii au un aer fericit”, relatează France Presse.

„Crimeea a ales să redevină rusească, Crimeea este rusească, să trecem la altceva și să încercăm să regăsim relații normale între țările europene și Rusia”, a declarat Mariani în cursul unei conferințe de presă la Sevastopol.

„Am găsit o regiune în schimbare, drumurile sunt mai bune decât anul trecut”, a subliniat el. „Regret că nu mai există jurnaliști occidentali care să vină să vadă că pentru o țară despre care se spune că este ocupată, oamenii au un aer fericit”, a spus deputatul francez.

Deputatul partidului Republicanii se află în fruntea unei delegații de zece parlamentari francezi favorabili anexării Crimeii în martie 2014 în urma unui referendum considerat ilegal de Kiev și de Occident. El a sosit vineri în peninsulă, unde mai fusese în urmă cu un an.

Ministerul de Externe ucrainean „a condamnat ferm această vizită” care, potrivit lui, „încalcă legislația ucraineană și dreptul internațional”.

Ambasadorul Ucrainei în Franța, Oleg Șamșur, a denunțat pe Twitter „nerușinarea absolută a acestor parlamentari francezi care își exhibă fascinația pentru agresorii ruși”.