Parlamentar german, prieten al PNL și cu Monica Macovei: Românii sunt vinovați pentru condițiile proaste în care muncesc și trăiesc în Germania

0
103

Românii sunt vinovați pentru condițiile proaste în care muncesc și trăiesc în Germania. Este declarația șocantă a unui membru al Bundestagului, Gunther Krichbaum.Într-un interviu pentru Digi24.ro, acesta a declarat, legat de condițiile în care locuiesc românii în Germania, scrie Ziarul Românesc din Germania.

«Este posibil ca un angajator să le impună angajaţilor cum să închirieze un apartament, cum trebuie să trăiască, pentru aceste lucruri sunt legate de dreptul la intimitate? Ca să dau un exemplu, Mercedes nu poate da un ordin angajaţilor săi că ar trebui să închirieze un apartament de anumite dimensiuni, într-o anume zonă etc. Aşa ceva nu se face, pentru că este vorba despre intimitate. Aici trebuie să-i protejăm pe aceşti muncitori care vin Polonia, Croaţia, România, Bulgaria, trebuie deci să îi protejăm de ei înşişi. Interesul lor este să transfere mare parte din banii câştigaţi spre ţara de origine. Asta înseamnă că se mulţumesc să trăiască într-un apartament cu alte 6-8 persoane. Noi, ca stat, cred că avem datoria să reglementăm lucrurile astfel încât aşa ceva să nu se întâmple. Dar nu este ceva simplu, pentru că nu le putem permite studenţilor să locuiască într-un apartament cu alte 6 persoane, iar pe de altă parte să spunem că pentru oamenii care vin în Germania la muncă ar fi interzis.Legat de cei care lucrează în ferme (…) avem aceeaşi problemă, că trebuie rezolvate condiţiile de cazare. Aşadar, trebuie garantat un minimum de metri pătraţi (n.r. pentru fiecare om). », a spus Gunther Krichbaum.

Parlamentarul german care are circumscripția în oraşul german Pforzheim, unde în suburbia Birkenfeld  sute de angajaţi români ai unui abator au fost confirmați cu coranavirus, este un personaj care în ultimii ani a apărut des în refația cu România. Este vorba de Gunther Krichbaum,  președinte al comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german.

El este căsătorit cu o româncă.

Soția sa de origine română conduce Societatea Germano-Româno din Pforzheim, unde muncesc printre altele peste 500 de muncitori români la un abator.

Gunther Krichbaum este membru al CDU, partidul cancelarului german Angela Merkel.

Un apropiat al lui Krichbaum ar fi fost conform relatărilor din presă fostul ministru al Justiției și mai apoi europarlamentar Monica Macovei.

Krichbaum a fost în utimii ani un adversar al ridicării MCV pentru România.

Gunther Krichbaum e de profesie jurist. S-a nascut la 4 mai 1964 la Korntal, e casatorit cu o romanca si are trei copii. Sotia sa, Oana Krichbaum, a fost aleasa anul acesta presedinta DRG Pforzheim. Gunther Krichbaum e membru al partidului crestin-democrat (CDU) din 1983, presedinte al fractiunii CDU din Enzkreis/ Pforzheim, parlamentar si presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag.(sursa: Hotnews)