spot_img
17.4 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăAnalizeParisul oprește transportul public cu autobuze electrice după ce 2 au luat...

Parisul oprește transportul public cu autobuze electrice după ce 2 au luat foc

-

Zeci de autobuze electrice vor fi oprite temporar în garaje în capitala Franței „ca măsură de precauție” după ce două vehicule au luat foc, a anunțat la finalul săptămânii trecute operatorul de transport public RATP, transmite RFI.

- Reclama -

În urma celui de-al doilea incendiu ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, în care nimeni nu a fost rănit, „RATP a luat hotărârea de a retrage temporar 149 de autobuze electrice” ale producătorului Bolloré, seria Bluebus 5SE, au declarat reprezentanții companiei deținute de către stat.

Vineri dimineață, după ce autobuzul numărul 71 a fost cuprins de flăcări în sud-estul Parisului, cerul a fost acoperit de nori negri de fum și s-a simțit un miros de plastic ars, potrivit unui jurnalist prezent la fața locului.

„Șoferul autobuzului a evacuat de îndată toți pasagerii. Nimeni nu a fost rănit”, au declarat reprezentanții RATP, în timp ce serviciul de pompieri al orașului a precizat că a fost nevoie de intervenția a 30 de pompieri pentru a stinge flăcările.

Pe 4 aprilie, pe Bulevardul Saint-German, a luat foc primul autobuz. Vehiculul a fost distrus, dar nici atunci, nu au existat victime.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img