spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăMehedințiParadisul scufundat de pe Dunăre: Ada - Kaleh

Paradisul scufundat de pe Dunăre: Ada – Kaleh

-

Atmosfera de poveste a cuprins Parcul Arheologic al Muzeului Regiunii Porților de Fier, duminică seara, când Ansamblul Anton Pann a pus în cântec trăirile celor de pe paradisul scufundat.

- Reclama -

Concertul de muzică veche a fost completat de poveștile insularilor de pe Ada – Kaleh, astfel încât, publicul prezent să fie purtat pe tărâmul încărcat de mister, cultură și unicitate.

De altfel, pe parcursul zilei de duminică, Muzeul Regiunii Porților de Fier a găzduit o serie de evenimente care au redat atmosfera de pe insula Ada – Kaleh, prin imagini și cuvinte, în cadrul proiectului “Ada -Kaleh Mon Amour”.

“A fost o onoare pentru noi să găzduim și să participăm activ la acest proiect, în calitate de parteneri ai organizatorilor, Asociației Anton Pann și Uniunea Democrată Turcă. Ne dorim un parteneriat pe termen lung, astfel încât să putem reda generațiilor viitoare această partea a istoriei locurilor noastre chiar prin poveștile și trăirile insularilor.

Mulțumesc organizatorilor, Administrației Bazinale de Apă Jiu și Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, pentru faptul că au făcut posibil ca Cetatea Ada – Kaleh să-și dezvăluie misterele în acest sfârșit de săptămână.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Viața de pe Ada – Kaleh are loc bine definit în istoria județului Mehedinți și din respect pentru acest lucru, Muzeul Regiunii Porților de Fier are ample expoziții la Drobeta Turnu Severin, dar și la secțiile de la Hidrocentrala Porțile de Fier I și Orșova, expoziții dedicate culturii, obiceiurilor, portului și particularităților celor care au trăit pe insula scufundată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...