spot_img
13.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăExternePapa SFIDEAZĂ guvernul de la Varșovia la sosirea la Cracovia: Le-a cerut...

Papa SFIDEAZĂ guvernul de la Varșovia la sosirea la Cracovia: Le-a cerut polonezilor să primească migranți

-

Papa Francisc le-a recomandat miercuri polonezilor să îi primească pe „toți cei care fug de război și foame”, adresându-se autorităților din țară la mai puțin de două ore de la sosirea sa la Cracovia, transmite AFP.

Guvernul polonez se opune primirii de migranți, iar gestul Papei poate fi interpretat mai curând cu unul de sfidare la adresa autorităților.

- Advertisement -

Evocând „complexul fenomen al migrației”, papa a afirmat că acesta necesită „un plus de înțelepciune și de milostivire pentru depășirea temerilor”, făcând aluzie la teama societății poloneze, foarte omogenă, de migranții străini, pe care guvernul conservator al premierului Beata Szydlo refuză să îi primească, în numele securității.

„Este nevoie de disponibilitate pentru a-i primi pe toți care fug de război și foame; solidaritate cu cei lipsiți de drepturile lor fundamentale, printre care cel de a exercita liber și în siguranță propria credință”, a spus papa la castelul regal Wawel.

- Advertisement -

Suveranul pontif a adăugat că speră să se găsească la nivel internațional „soluții la conflictele și războaiele care fac atâția oameni să își lase în urmă casa și patria”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img