spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăExternePapa se ceartă cu catolicii care îi reproșează politica pro migranți

Papa se ceartă cu catolicii care îi reproșează politica pro migranți

-

Papa Francisc i-a mustrat într-o nouă exortaţie apostolică, intitulată „Gaudete et exsultate”, publicată luni, pe catolicii care au criticat apelurile sale de a îi primi cu braţele deschise pe migranţi şi care ar prefera să audă din partea suveranului pontif mai multe discursuri despre subiecte etice considerate tradiţionale, informează AFP.

În cea de-a treia exortaţie apostolică a pontificatului său, privind chemarea la sfinţenie în lumea contemporană, papa Francisc a reacţionat într-o manieră neaşteptată în faţa detractorilor săi.

- Advertisement -

„Anumiţi catolici afirmă” că situaţia migranţilor reprezintă „un subiect secundar pe lângă chestiunile ‘serioase’ ale bioeticii”, a declarat papa Francisc.

„Dacă un politician preocupat de succesele sale ar spune un astfel de lucru, am putea să îl înţelegem; însă nu şi pe un creştin, căruia nu i se potriveşte decât atitudinea de a se pune în locul acestui frate, care îşi riscă viaţa pentru a oferi un viitor copiilor lui”, a adăugat liderul de la Vatican.

- Advertisement -

Reamintind numeroasele trimiteri din Vechiul Testament la necesitatea de a-i primi pe străini, papa Francisc a adăugat, pe un ton tranşant: „Nu este vorba despre o invenţie a unui papă sau despre un delir trecător”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img