Papa nu mai iese pentru rugăciunea de duminică în Piața Sf Petru

0
155

Papa Francisc va rosti duminică tradiţionala rugăciune Angelus din biblioteca sa, şi nu de la fereastra cu vedere spre Piaţa Sf. Petru, a anunţat sâmbătă Vaticanul, care doreşte astfel să „evite riscurile” de răspândire a coronavirusului, transmit agenţiile internaţionale de presă.

„Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte va avea loc în biblioteca Palatului Apostolic, şi nu în Piaţa Sf. Petru, de la fereastră. Rugăciunea va fi transmisă în direct pe canalul Vatican News şi pe ecranele din Piaţa Sf. Petru, astfel încât credincioşii să poată participa”, a detaliat Vaticanul într-un comunicat.

Această decizie „a fost necesară pentru a evita riscurile de răspândire a Covid-19 legate de formarea de adunări de oameni în timpul verificărilor pentru accesul în Piaţa Sf. Petru”, a explicat Vaticanul. Audienţa săptămânală a papei de miercuri „va avea loc în aceleaşi condiţii”.

Rugăciunea Angelus de duminică şi audienţa din ziua de miercuri reprezintă o atracţie deosebită pentru pelerini şi turişti care vin la Roma şi doresc să-l vadă pe Papă. Prin urmare, mulţimea prezentă de obicei ar urma să fie redusă mult după anunţul Vaticanului.