spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăhighlightPapa: Islamul NU este terorism și catolicii ar putea fi la fel...

Papa: Islamul NU este terorism și catolicii ar putea fi la fel de violenți

-

Papa Francisc a respins duminică orice asociere între islam și terorism, spunând că și catolicii ar putea fi la fel de violenți ca și musulmanii și afirmând că Europa este pe cale să împingă o parte din tineri spre terorism, relatează France Presse conform Agerpres.

„Nu este adevărat și nu este corect (să spunem) că islamul este terorismul”, a spus suveranul pontif.

- Advertisement -

După recenta ucidere a unui preot în Franța de către doi jihadiștii, el a fost întrebat în legătură cu alegerea sa de a nu menționa niciodată islamul atunci când condamnă astfel de atacuri.

„Nu cred că este corect să asociem islamul și violențele”, a spus papa.

- Advertisement -

„În fiecare zi când deschid ziarele, văd violențe în Italia, cineva care își ucide prietena, un altul care își ucide mama vitregă, și sunt catolici botezați”, a spus Francisc, vorbind într-o conferință de presă în avionul cu care se întorcea la Vatican după vizita în Polonia.

„Dacă trebuie să vorbim despre violența islamică, trebuie să menționez și violența creștină. În aproape toate religiile, există întotdeauna un mic grup de fundamentaliști. Și noi avem”, a insistat el.

„Câți dintre tinerii noștri europeni nu au fost abandonați, fără idealuri, fără loc de muncă? Atunci ei apelează la droguri, la alcool și se angajează cu grupări fundamentaliste”, a estimat el.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img