spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizePapa ii acuză pe cei care nu sunt de acord cu homosexualitatea

Papa ii acuză pe cei care nu sunt de acord cu homosexualitatea

-

Aceia care incriminează homosexualitatea ”greşesc”, afirmă Papa Francisc într-o scrisoare publicată sâmbătă pe un site catolic LGBT, încercând să clarifice declaraţii pe care le-a făcut miercuri, într-un interviu, despre acte homosexuale considerate un păcat, relatează AFP conform news.ro.

Papa declara miercuri, în acest interviu, că a fi homosexual ”nu este on crimă”.

- Advertisement -

”Aceasta nu este o crimă. Da, dar este un păcat”, continua el, adăugând că ”păcat este şi să nu dai dovadă de caritate faţă de alţii”.

Într-o scrisoare adresată preotului american James Martin, Francisc scrie că aceste comentarii recente despre homosexualitate erau menită ”să sublinieze că incriminarea nu este nici bună, nici dreaptă”.

Scrisoarea Suveranului Pontif, în vârstă de 86 de ani, este un răspun la o scrisoare a lui James Martin, care cerea o clarificare după declaraţiile de miercuri făcute agenţiei Associated Press (AP).

”Voiam să spun că cel care vrea să incrimineze homosexualitatea greşeşte”, scrie Francisc în această scrisoare, scrisă în spaniolă şi publicată pe site-ul Outreach, un site catolic LGBT, al cărui redactor-şef este James Martin.

Francisc subliniază că declaraţiile sale cu privire la păcat erau o trimitere la învăţătura morală a Bisericii Catolice.

”Atunci când spun că este un păcat, mă refer pur şi simplu la învăţătura morală catolică, care spune că orice act sexual în afara căsătoriei este un păcat”, scrie el.

”Bineînţăeles, trebuie să luăm întotdeauna în considerare circumstanţele, care pot diminua sau elimina o greşeală”, adaugă el.

”Aşa cum puteţi vedea, repetam un lucru general. Ar fi trebuit să spun «este un păcat, ca orice act sexual în afara căsătoriei»”, precizează Papa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img