spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizePapa despre documentul UE privind Crăciunul: De-a lungul istoriei, multe dictaturi au...

Papa despre documentul UE privind Crăciunul: De-a lungul istoriei, multe dictaturi au încercat să facă acest lucru

-

Papa Francisc critică propunerea de ghid intern a Comisiei Europene care a stârnit controverse cu privire la utilizarea cuvântului Crăciun, denunţând un “act dictatorial”. Un document intern al CE care îi sfătuia pe oficiali să folosească termeni precum „sezonul sărbătorilor” mai degrabă decât Crăciunul a fost retras după un protest din partea politicienilor de dreapta. 

Acest „document despre Crăciun” este un ghid de uz intern lansat la sfârşitul lui octombrie în cadrul Comisiei Europene. El prevedea, de exemplu, sugestii de evitare a referirii la Crăciun în comunicările interne. Referindu-se la acest act, pontiful l-a definit “un anacronism”, spunând că – de-a lungul istoriei – multe dictaturi au încercat să facă acest lucru, relatează Vatican News, potrivit caleaeuropeana.ro.

- Advertisement -

În opinia sa, Uniunea Europeană „trebuie să se trezească şi să nu deschidă calea unei colonizări ideologice”. Aceasta ar putea duce într-un final la „divizarea ţărilor şi eşecul Uniunii Europene”, a insistat papa Francisc.

“Uniunea Europeană trebuie să respecte fiecare ţară aşa cum este structurată în interiorul său. O varietate de ţări, fără a dori o uniformizare. Nu cred că va face acest lucru, nu aceasta a fost intenţia însă, atenţie, pentru că uneori se vine cu astfel de proiecte şi apoi nu ştiu cum să facă… nu ştiu, îmi vine în minte… . Nu, fiecare ţară are specificul său, însă fiecare ţară este deschisă către celelalte. Uniunea Europeană: suveranitatea sa, suveranitatea fraţilor într-o unitate care respectă specificul fiecărei ţări. Şi, atenţie, să nu se devină vehicul de colonizare ideologică. Din acest motiv, acea chestiune legată de Crăciun este un anacronism” – a mai adăugat Papa Francisc.

- Advertisement -

Papa Francisc a făcut o paralelă între aceste recomandări şi practicile aplicate de dictaturi, precum cea nazistă şi cea sovietică, în îndepărtarea de creştinism, relatează Adevărul. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img