spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăALEGERI 2020Panică în Armată: Vin Pădurarii! CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

Panică în Armată: Vin Pădurarii! CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

Una din controversele guvernului în formare este numirea lui Vasile Dîncu la Ministerul Apărării care agită spiritele în special printre militari. Să explicăm: în ultimii ani între serviciile secrete românești nu a existat nu numai competiție, dar mai ales un război pentru supremație. S-a lăsat cu cătușe, arestări, preluări abuzive de afaceri și așa mai departe. În 2016, SRI a reușit să obțină și controlul Doi și un Sfert, grație mult prea plecatului Julien, iar cei din pădurea SIE și-au oblojit mulți ani rănile lăsate de trioul Koveși-Coldea-Maior.

- Advertisement -

Istoria, de fapt, vine din anii comunismului când Armata se bătea cu Securitatea, iar imediat după Revoluție Securitatea a trecut în subordinea Armatei. Mai apoi s-a înființat SRI, Voican Voiculescu a creat Doi și un Sfert, iar celebrul spion Mihai Caraman a preluat SIE. Și cafteala a reînceput la o altă scară, iar rivalitatea între Șarpele cu Ochelari și Talpeș Balmeș continuă și azi chiar dacă nu mai conduc SRI și SIE. Rivalitatea rămâne dincolo de trecerea în rezervă.

În ultimii ani, Armata și serviciile sale au devenit un stat în stat și părea că nimeni nu îi va călca pe bombeu. Iată însă că un domn apropiat mult prea mult de SRI și de foștii săi șefi Maior și Coldea a ocupat popota unde pe vremuri făcea sarmale celebrul general Oprea.

- Advertisement -

Reamințiti-vă când Liviu Dragnea a ajuns ministru de interne și a demisionat în doar câteva zile. Miza era șefia Doi și un Sfert. A urmat șeful Popotei care a readus Vulpea și scandalul a continuat iar Interesul Național a lăsat idealurile socialiste pentru a fi la dreapta Marinarului. Mulți ani mai apoi Moș Crăciun se plimba prin Cișmigiu și lăsa dosare explozive…

„Vin pădurarii!”, s-ar fi strigat prin Armată zilele acestea, referire la desantul prietenului oamenilor din pădure. Situația este mult mai explozivă decât ar părea la prima vedere…

Dosarul cu furtul banilor din fondurile operative ale serviciului secret al Armatei a fost doar un prim semnal. Luați pop corn și priviți dincolo de fum. Cât de curând va fi ca în filmele americane cu spioni: se va trage fără somație. Un război din care va pierde iarăși România. „Patria a priori”. Dar fiecare Pădure are „patria” lui….

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img