spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăAnalizePalatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea în flăcări. Unul dintre turnuri s-a prăbuşit....

Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea în flăcări. Unul dintre turnuri s-a prăbuşit. INCENDIUL A FOST STINS DUPĂ APROAPE 3 ORE

-

Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, din Piaţa Unirii, a fost cuprins de flăcări sâmbătă seara, aproape de ora 22.00, focul izbucnind la acoperişul clădirii.

- Reclama -

După o jumătate de oră, întregul acoperiş al palatului şi sediul episcopiei au fost învăluite de flăcări, sute de orădeni adunându-se în piaţa din centrul municipiului. Unul dintre turnurile palatului s-a prăbuşit în flăcări pe strada episcop Mihai Pavel.

Incendiul care a cuprins sâmbătă seară Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost stins la ora 0.40, peste o sută de pompieri participând la intervenţie, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

„Rămânem pentru supravegherea zonei, înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, după care vom proceda la cercetarea cauzei de izbucnire a incendiului”, a spus reprezentanta ISU Crişana.

Ora 22.30: Unul dintre turnurile clădirii s-a prăbuşit pe strada Episcop Mihai Pavel!, anunță ebohoreanul.ro.

”Arderea se manifestă la acoperiş, pe circa 300 de metri pătraţi, Intervenţia este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

La faţa locului intervin peste 50 de pompieri militari cu nouă autospeciale de stingere şi două autoscări de intervenţie la înălţime. De asemenea, este prezentă o ambulanţă SMURD.

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu sunt probleme cu alimentarea cu apă în zonă şi doar pe o latură a clădirii Episcopiei sunt locuinţe, oamenii fiind evacuaţi. Prefectul nu a putut preciza, deocamdată, numărul celor care au părăsit preventiv locuinţele.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img