spot_img
28.5 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizePacienții sunt jefuiți în celebrul spital AKH din Viena

Pacienții sunt jefuiți în celebrul spital AKH din Viena

-

Zeci de furturi de la bolnavi în spitalul AKH din Viena, trei infirmieri arestați. În câteva săptămâni, 33 de pacienți din Spitalul General din Viena au devenit victime ale hoților. Trei brancardieri au putut fi identificați ca hoți, prejudiciul se ridică la câteva mii de euro, scrie Ziarul Românesc din Viena.

- Reclama -

„Furturile au loc, dar nu atât de des, nu în fiecare zi”, a declarat marți, la Tribunalul Regional din Viena, un secretar de secție de la Spitalul General din Viena, citat de vienna.at

Heute precizează că toți trei sunt de naționalitate sârbă.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 24 de ani, și-au mărturisit faptele. Unul dintre ei furase de la 33 de pacienți în câteva săptămâni, unul dintre cei doi coinculpați făcându-se ca supraveghetor și asigurându-se că nimeni nu-l deranja pe hoț când acționa. 

Tânărul de 23 de ani profita de ocazie când cei internați ieșeau pentru scurt timp din cameră, sau pur și simplul le fura din genți când nu erau atenți. A furat în total în jur de 7.000 de euro, în timp ce cei doi complici ai săi au primit 1.900, respectiv 3.700 de euro.

„Aceștia erau toți bătrâni care aveau nevoie de îngrijire. Au furat de la cei mai neputincioși dintre cei neputincioși”, a spus judecătorul Martina Krainz în verdict. ”Cei trei făptași au exploatat neputința victimelor, care cu greu au avut ocazia să se protejeze în spital”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...