Fostul șef al Securității comuniste, Ion Mihai Pacepa, a descris, într-un interviu acordat website-ului american Independent Journal Review, drept metode KGB-iste încercările adversarilor lui Trump de a acredita teza unei combinații a acestuia cu Rusia și a încercat să susțină o paralelă între România pe care el a văzut-o pe vremea lui Nicolae Ceaușescu și SUA sub Barack Obama.
‘Actuala campanie anti-Trump — inclusiv alegațiile total nesusținute de fapte privind conexiunea sa rusească — este rezultatul a opt ani de guvern socialist/progresivist în SUA’, apreciază fostul șef al spionajului românesc.
‘De obicei istoria se repetă, iar dacă ai trăit două vieți, cum am trăit eu, ai șanse bune să vezi cu proprii ochi această reconstituire’, începe el să explice în continuare, dând câteva exemple a ceea ce consideră a fi o ‘repetare a istoriei’.
‘În anul 1978 am plătit cu două sentințe de condamnare la moarte primite în România mea natală pentru că i-am ajutat pe oameni să nu mai vadă guvernul ca pe o binecuvântare venită din cer și să se debaraseze de conducătorul lor socialist, Nicolae Ceaușescu, care a spus că ‘unul ca mine se naște odată în 500 de ani”, susține Pacepa.
‘Treizeci de ani mai târziu am văzut virusul marxismului, deghizat în socialism/progresivism, și grețosul cult stalinist al personalității infectând țărmurile țării care m-a adoptat, Statele Unite’, continuă el.
”Eu sunt Cel pe care lumea îl așteaptă’, proclama senatorul Barack Obama, candidatul Partidului Democrat la Casa Albă, în timpul campaniei electorale din 2008′, amintește fostul adjunct al Direcției de Informații Externe (DIE) a României, ajuns acum la vârsta de 88 de ani.
‘Pe 7 februarie 2009, pe coperta publicației Newsweek scria: ‘Acum suntem toți socialiști’. Același lucru îl proclama și ziarul Scânteia din România atunci când marxismul a transformat acea țară într-un monument al lui Ceaușescu’, argumentează Pacepa mai departe.
‘La doi ani după ce a preluat puterea, nomenclatura americană a produs aceleași rezultate ca nomenclatura din România — dar la scara SUA. Peste 14 milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă și 41,8 milioane au primit bonuri de masă guvernamentale (o formă de asistență socială în SUA ce constă în acordarea unor vouchere cu ajutorul cărora persoanele cu venituri foarte reduse își pot cumpăra alimente n.red). PIB-ul a scăzut de la 3,6% la 1,6% și datoria publică a crescut la un record de 13 trilioane de dolari’, astfel își continuă el paralela dintre România lui Ceaușescu și SUA condusă de Obama.
Referindu-se la acuzațiile ce sugerează că Donald Trump ar fi fost ajutat de serviciile secrete rusești să devină președinte, Pacepa a identificat în aceste acțiuni ale adversarilor lui Trump o tactică folosită chiar de către respectivele servicii.
‘Să faci din noul lider al unei țări un țap ispășitor pentru toate problemele moștenite de acea țară ar putea fi un fenomen nou în SUA, dar este o veche tactică rusească/sovietică cunoscută ca necrofagie politică în cercul restrâns al comunității KGB din care am făcut parte odată. De pe buzele lui Nikita Hrușciov eram obișnuit să aud din nou și din nou: ‘Schimbați imaginea publică a liderului, și veți schimba istoria !’, își argumentează Pacepa această teorie.
‘Necrofagia politică a fost lansată de Hrușciov în lume pe 26 februarie 1956, când la al XX-lea Congres al Partidului Comunist Sovietic a expus ‘crimele lui Stalin’ într-un ‘discurs super secret’ de patru ore, care a fost transmis în secret către The New York Times. Vă sună cunoscut ?’, dă el apoi un exemplu de ‘necrofagie politică’ din perioada sovietică.
‘Deși marxismul proclama public că rolul decisiv în istorie este jucat de ‘popor’, convingerea marxiștilor era că numai liderul contează. Peștele de la cap se împute, obișnuia să spună fostul șef al KGB, Iuri Andropov, iar una dintre principalele misiuni ale comunității KGB era să infecteze America la vârf’, continuă Pacepa argumentația sa.
‘KGB-ul său — și DIE românească a mea — au produs mii de materiale ‘documentare’ false care-l înfățișau pe președintele Harry Truman drept ‘măcelarul de la Hiroshima’, îl prezentau pe președintele Dwight Eisenhower precum un ‘rechin’ al gurmandului complex militaro-industrial, îl descriau pe președintele John F. Kennedy ca fiind un milionar arogant care crede că lumea îi aparține, sau insinuau că președintele Lyndon Johnson era un mafiot care și-a eliminat predecesorii’, amintește Pacepa unele metode folosite de serviciile secrete.
De asemenea, Pacepa a mărturisit publicației americane că îl vede pe Donald Trump un lider puternic, iar reporterul i-a cerut să-și motiveze această părere.
‘După opt ani de eforturi ale lui Obama de a transforma SUA într-un monument pentru el însuși, îl văd pe președintele Trump ca pe o mană cerească pentru Statele Unite. În opinia mea, el este o versiune contemporană a lui John D. Rockefeller, Cornelius Vanderbilt, Andrew Carnegie, Henry Ford și J. P. Morgan, care au avut fiecare o mare contribuție în realizarea visului american pentru milioane de oameni’, enunță Pacepa un motiv pentru care-l susține pe Trump.
‘Președintele Trump a înțeles de asemenea că tot ceea ce socialismul și progresivismul au lăsat în urmă au fost țări care au ajuns să arate ca un camping lovit de un uragan și am motive serioase să cred că acest lucru este cu mult mai important pentru SUA decât faptul că el încă învață abilitățile politice și birocratice de care are nevoie ca președinte’, a mai spus Pacepa.
El a continuat referindu-se la controversa privind presupusa imixtiune a Rusiei în scrutinul prezidențial american, dar în loc să vorbească despre Trump, Pacepa a adus în discuție cazul fostului director al CIA, John Brennan, pe care l-a acuzat că în anul 1980, pe vremea Războiului Rece, acesta a votat în SUA un candidat comunist. Iar în opinia fostului șef al spionajului românesc, ‘comunismul este o tumoră malignă în corpul oricărei țări sau organizații’, lucru dovedit în viziunea sa de prăbușirea blocului sovietic și de succesul ‘sistemului capitalist’.
Cât despre KGB, Pacepa consideră că în prezent acest serviciu ‘este statul’ rus. ‘Pe vremea Uniunii Sovietice, KGB-ul era un stat în stat. Acum KGB-ul este statul. Peste 6.000 de foști ofițeri KGB conduc guvernul federal rus și guvernele locale’, conchide Pacepa, incluzându-l printre acești ofițeri și pe actualul ministru rus de externe, Serghei Lavrov.