spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizePacepa despre Băsescu, colaborator al DIE. Un mesaj din 2010

Pacepa despre Băsescu, colaborator al DIE. Un mesaj din 2010

-

Dragă Domnule Ilieșiu, atașez un capitol din trilogia „Cartea Neagră a Securității”, (Omega-Ziua, 1999), în care am explicat de ce toți căpitanii de nave au fost colaboratori ai DIE, și cum s-a ajuns la această anomalie. Într-un articol publicat acum câțiva ani în Jurnalul Național am relatat ca Băsescu a fost colaborator al DIE (Direcția de Informații Externe a Securității), și că a fost utilizat exclusiv pentru import ilegal de echipamente supuse embargoului, pe care DIE le obținuse din Occident. Tot în acel articol am precizat că TB nu a fost folosit de DIE pentru alte forme de spionaj, este mesajul trimis în 4 ianuarie 2010 de generalul Ion Mihai Pacepa lui Sorin Ilieșiu, inițiatorul Raportului pentru Condamnarea Comunismului și publicat de ultimul în Gazeta de Cluj.

- Reclama -

CE ÎI MAI SCRIA PACEPA LUI ILIEȘIU:

Din păcate TB, care declarase în repetate rânduri – inclusiv sub jurământ – că nu a colaborat cu Securitatea, nu a avut curajul să înfrunte realitatea. Ulterior, ziaristul Andrei Bădin a publicat un serial de articole atestând că Băsescu a fost și informator al Direcției de Securitate Constanța, și a publicat documente atestând numărul dosarului său de informator (fotocopiile documentelor pot fi gasite pe blogul lui Bădin). Din pacate TB continuă să nege.

Când am publicat „Cartea Neagră a Securității”[în 1999] nu auzisem înca de TB, și când am scris în Jurnalul Național despre colaborarea sa cu DIE nu am vrut să-l denigrez. Dimpotrivă. Am vrut să-l ajut să-și clarifice trecutul. Mi-a plăcut pro-Occidentalismul său, și am publicat în SUA numeroase articole favorabile la adresa sa. Dar oricât de mult mi-ar place TB, nu-i pot șterge trecutul. Mai devreme sau mai târziu, el va trebui să-l înfrunte. Istoria va scoate adevărul la suprafață. Este mult mai bine pentru TB să înfrunte acest adevăr, decât să fie înfruntat de el. Continui să sper ca TB va înțelege. 

Înca o dată, calde mulțumiri pentru enormele eforturi pe care le faceți ca să condamnați crimele comunismului în România. Istoria, sunt convins, le va consemna cu majuscule. Cu admirație și caldă prietenie, Mihai»

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img