Ovidiu Tender scapă de 3 ani de închisoare

0
Ovidiu Tender, actionar majoritar Ten Airways, participa la o conferinta de presa in care este anuntata lansarea noului brand Fly Romania sub care se vor opera zboruri interne si internationale, in Bucuresti, marti, 11 martie 2014. SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO

Omul de afaceri Ovidiu Tender scapă de o parte din pedeapsa la care a fost condamnat definitiv în iunie 2015. Din pedeapsa de peste 12 ani de închisoare primită în dosarul RAFO CAROM, Tribunalul Arad a scăzut peste trei ani, considerând că abuzul în serviciu a fost dezincriminat parțial.

Decizia Tribunalului Arad nu este una definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Ovidiu Tender execută o pedeapsă de 12 ani și șapte luni închisoare începând cu luna iunie a anului 2015. Tribunalul Arad i-a scăzut trei ani și șase luni din această pedeapsă, ca urmare a constatării faptului că abuzul în serviciu pentru care Ovidiu Tender primise o parte din această pedeapsă a fost dezincriminat prin decizia Curții Constituționale din iunie 2016. Ca urmare, îi mai rămân omului de afaceri de executat nouă ani și două luni de închisoare, din care a executat deja aproape doi ani.

El fusese condamnat nu numai pentru abuz în serviciu, ci și pentru fapte de spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Tribunalul Arad a admis contestația la executare formulată de afaceristul Ovidiu Tender, anulând pedeapsa de 6 ani și 9 luni de închisoare pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și i-a stabilit, pentru celelalte infracțiuni pentru care fusese condamnat, o pedeapsă de 9 ani și 2 luni închisoare.