spot_img
28.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeOrorile sexuale cu minori de la Iulius Mall din Cluj

Ororile sexuale cu minori de la Iulius Mall din Cluj

-

Doi angajaţi ai Iulius Mall din Cluj-Napoca, de 35 şi 49 de ani, au fost condamnaţi într-o primă instanţă la 7, respectiv 11 ani de închisoare. Aceştia au molestat 7 copii cu vârste între 9 şi 12 ani, timp de doi ani. Condamnările au fost contestate atât de agresori, cât şi de procurori, procesul urmând să fie reluat, în calea de atac, pe 5 mai. Fără ca nimeni să bănuiască, complexul comercial Iulius Mall din Cluj-Napoca a fost scena unor orori sexuale. Doi angajaţi care se ocupau cu manipularea cărucioarelor acostau copiii pe care îi observau nesupravegheaţi, îi ademeneau cu bani şi dulciuri pentru ca, în final, să-i abuzeze. Agresorii se află în arest preventiv din mai 2020. Ancheta a fost declanşată după ce un băiat de 11 ani a dispărut de acasă, transmite adevarul.ro.

- Reclama -

Bărbaţii exercitau actele sexuale împotriva copiilor în zone retrase ale complexului comercial (scări interioare, zona depozitelor etc). Unul dintre ei a improvizat „un culcuş”  în zona unei scări de urgenţă, unde îşi ducea victimele. Acolo încuraja copiii să privească materiale pornografice, iar apoi îi îndemna să pună în practică ceea ce vedeau. Unele dintre victime au fost duse şi la locuinţa unde agresorii trăiau alături de alţi trei bărbaţi.  Cei din urmă au observat comportamentul deviant al colegilor de apartament şi, cu toate că au fost martori când copiii erau aduşi în patul agresorilor, nu au anunţat autorităţile.

Poliţiştii au descoperit în urma cercetărilor, că unul dintre copii, un băiat de 11 ani (cel care a dispărut de acasă), a fost transformat într-un partener de viaţă al unuia dintre agresori.  Bărbatul îl ajuta pe copil la şcoală, îi oferea bani şi îi cumpăra bunuri. Ba chiar l-a luat într-o călătorie timp de mai multe zile în satul său natal, în judeţul Teleorman. În urma expertizei medico-legale, s-a constatat că băiatul de 11 ani fusese violat în repetate rânduri. „Deşi persoanele vătămate minore şi-au exprimat acordul pentru a întreţine actele sexuale, acesta nu poate echivala cu existenţa unui consimţământ, deoarece un consimţământ presupune ca cineva să aibă reprezentarea clară a ceea ce face, a consecinţelor în plan emoţional şi fizic pentru a putea decide asupra unei anumite conduite de urmat”, au subliniat magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca în motivarea hotărârii de condamnare.

Ambii au dobândit comportamente deviante. Dacă în cazul bărbatului mai tânăr, anchetatorii au stabilit că acesta era atras de copii băieţi, în cazul agresorului de 49 de ani acesta dobândise un fetiş la care a supus toate victimele. El le cerea copiilor să-i stimuleze organul genital cu tălpile picioarelor. Evaluările psihologice ale celor doi inculpaţi au relevat faptul că ambii au fost abuzaţi, prin urmare aceştia, în loc să protejeze minorii să nu treacă prin experienţele neplăcute pe care le-au avut, au realizat la rândul lor abuzuri asupra persoanelor vătămate minore, existând aşadar riscul ca o unii dintre aceştia să abuzeze la rândul lor, la un moment dat, alte persoane.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...